IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2024, 14:22   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Osmanlı İmparatorluğunun Çöküş Dönemi.

1683 yılında Kara Mustafa Paşa tarafından Viyana 2. defa kuşatıldı. Nitekim Viyana’yı ele geçirememesi Osmanlı Devleti’ne pahalıya mal oldu ve çöküş dönemi resmen başladı.
Çöküş döneminin başlaması ile Osmanlı İmparatorluğu gücünü yitirmeye başladı. 17 ve 18. yüzyıllar Osmanlı için çöküş zamanları oldu. Ruslar, Avusturyalılar ve İranlılar dört bir taraftan Osmanlı Devletine savaş açtılar. Karadeniz’deki Türk hakimiyeti Rusya ile bölündü ve Kırım Rus orduları tarafından işgal edildi. Bu dönemde Fransa’da yönetimi ele geçiren Napolyon Bonapart, Osmanlı topraklarına saldırdı ve Mısır’ı ele geçirdi. Mısır’dan sonra Suriye’ye ilerlemek isteyen Napolyon, Osmanlı kuvvetlerine kaybedince buradan kaçmak zorunda kaldı.

Osmanlı Devletinin çöküşünü önlemek için Devlet içerisinde yeni çalışmalar başladı ancak bu sırada iç karışıklıklar oldukça arttı. Özellikle Yeniçerileri durdurmak imkansız hale gelmeye başladı. 1808 yılında Osmanlı yönetimini ele alan II. Mahmud, Yeniçeri Ocaklarını kapattırdı ve modern Osmanlı ordularını kurdu. II. Mahmud döneminde devlet yönetiminde değişikliğe gidildi ve yeni kanunlar çıkarıldı. Bu kanunların çıkarılmasında İnsan Hakları göz önünde bulunduruldu.
Abdulmecid Han, Tanzimat fermanını ilan ederek devlet içerisindeki vatandaşlara birçok yeni haklar tanıdı. Avrupa halkı bu hakları ihtilal ile alırken Osmanlı sultanı kendi isteği ile yeni düzeni kurdu ve kendi haklarını kısıtladı.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:08.