IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2023, 16:25   #1
EylulSohbet.Net
eXaLaNCe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yağ Lambası Neden Yanar? (Düşük Yağ Seviyesi)

Gösterge panelinde yağ lambası yanmasının iki sebebi olabilir:

*Motor yağının azalmış olması (az tehlikeli) (burada anlatılan)

*Motor yağ basıncının düşmesi (çok tehlikeli)



Basınç ve seviye ikaz lambaları genelde farklıdır:

*Yağ Seviye İkaz Lambasının Yanması: Motor yağı seviyesi düşerse, motor yağ eksiltirse, motor yağı seviye sensörü tarafından algılanır ve ecu tarafından yağ lambası yanar, yağ bidonu sembolünün altında dalgalı çizgi (yağ seviyesi) vardır.

*Yağ Basıncı İkaz Lambasının Yanması: Motor yağı basıncı düşerse, yağ basıncı ikaz lambası yanar, yağ bidonu sembolünün altında dalgalı çizgi (yağ seviyesi) yoktur, çoğunca yağ bidonu sembolü kırmızı renklidir.

Yağ Seviye İkaz Lambası Neden Yanar?
Motor yağı seviyesi düşerse, motor yağ eksiltirse, yağ lambası yanar, yağ bidonu sembolünün altında dalgalı çizgi (yağ seviyesi) vardır. Ekranda bilgilendirme mesajları da çıkacaktır. Kesin yorum için torpido gözündeki el kitabına bakılabilir.

Yağ seviyesi ikaz lambası yandığında, ikaz lambalarının anlamları şöyle olacaktır:

Düşük yağ seviyesi ikaz lambası yandığında, en kısa sürede araç kenara çekilip, yağ çubuğundan yağ seviyesi kontrol edilmelidir. Yağ seviyesi çubuktaki iki çizginin arasında değilse veya alt çizgide veya onun da altındaysa, en kısa sürede motora yağ eklenmelidir. Motorun yağı tamamlandıktan sonra en kısa sürede servise götürülerek yağ eksiltmenin sebepleri araştırılmalıdır.

Motor yağı neden eksilir?
*Motorda yağ kaçağı vardır; karterden, karter tapasından, krank keçelerinden, silindir kapağından, turbo yağ bağlantılarından, yağ soğutucusundan vb. Motor gözle kontrol edilerek dışarı sızan motor yağı var mı kontrol edilmelidir. Yağ kaçağı varsa, sızıntı takip edilerek yağ kaçağının kaynağı tespit edilir.

*Motor çok fazla yağ yakıyordur; hararet yapmıştır, silindir kapak contası, supap keçeleri, supaplar, piston segmanları motorun temek yağ yakma sebeplerindendir. Turbo yataklarının aşınmış olması da yağın egzoz veya emmeye kaçak yapmasına sebep olabilir.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:38.