IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2021, 15:28   #1
Ya Hep Ya Hiç
Oktayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Araçlarda Modifiye Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Modifiye kelimesine bakacak olursak ingilizce bir kelimedir, anlamı ise değiştirmek ve kişiselleştirmek demektir. Teknik olarak anlamı ise, bir şeyin üzerinde yapılan bir değişiklikle orjinalliğini bozmaktır. Genelde günümüzde bu kavram araçlar için kullanılmakta ve son zamanlarda bir çok modifiye dükkanı açılmaktadır. Özellikle modifiyeye genç kesim çok rağbet göstermektedir, gençler kendi hayallerindeki aracı, istediği ölçülerde tasarlayabilmektedir. Birde klasik araçlar var ki, onların tutkunları daha farklı bir kitledir. Klasik araç sevenler de, araçlarına modifiye yaptırabilmektedir. Modifiye iki şekilde yapılır, ilki araçların motor kısmına yapılan modifiye, diğeri ise araçların dış kısmına yapılan modifiyedir. Genelde ülkemizde en yaygın olanı ise, araçların dışlarına yapılan modifiyedir. Maliyet açısından uygun ve estetik açısından güzel görüneceği için en uygun yöntem dış modifiyedir. Araçları modifiye yapmak bir zevk ve gönül işidir, aynı zamanda da çok sabırlı olmak gerekir.

Ülkemizde modifiye tutkunları tarafından yanlış yapılan bir şeyler var. Aracın motor gücünü arttırmak, fakat paralelinde hiçbir aksama müdahale etmemek. Motor gücü ve şekli arttıkça, buna paralel olarak arsacın diğer aksamlarının da, yapılan bu değişiklikleri destekliyor olması gerekir. Araç beygir gücü 140 dan 180 e çıktıysa, aracın güvenliğini sağlamak için fren sistemini de baştan ele almak gerekir. Motor gücü arttırılıp, lastiklere ve balatalara müdahale edilmezse ciddi güvenlik sorunları yaşarsınız. Peki ülkemizde genel hatlarıyla modifiye nasıl yapılır? birlikte bir göz atalım. Modifiye de araçlara neler ekleyip neleri değiştirebilirsiniz? Araca cam film yaptırabilirsiniz. Far kitleri ve neon aydınlatmalar aracı bambaşka bir araç haline getirecektir. Modifiyenin olmazsa olmazı jant ve lastiklerdir, araca havalı jant ve lastikler takıldığı zaman, araç değişikliğini gözle fark edeceksiniz.

Araç Takip Sistemi Sayesinde Aracın Durumunu Anlık Olarak İzleyebilirsiniz.

Rüzgarlık aracınızı adeta bir yarış arabası gibi gösterecektir. Spor amortisör takılması, aracınızın virajlardaki performansını arttıracaktır. Şu ana kadar saydığım şeyler araç dış modifiyesi ile ilgiliydi, şimdi dilerseniz araç iç modifiyesine de bakalım. Chip tuning takarak aracınızın beygir gücünü arttırılabilirsiniz. Nos sistemi takmak aracı fişekleyecektir, araca takılan bir tüp sayesinde gerekli durumlarda düğmeye bastığınızda, araç daha fazla hızlanacaktır. Araçlara daha kaliteli ve büyük hava fitresi ve egsoz takılması da, aracın performansını arttıracaktır. Aracınızın içini isterseniz vip de yaptırabilirsiniz. Araç içi vip yapıldığında, genelde kendinizi evinizdeki gibi rahat hissedersiniz. Şirketlerin en büyük şikayeti, dışarda bulunan araçların doğru kullanılmadığından yanadır. Araç takip sistemleri araçların nasıl kullanıldığını, merkeze rapor eter ve yetkililerin allık olarak görmelerini sağlar. Araçların kaza durumlarında ise, araca takılan sensörler vasıtası ile, araç takip sistemleri sayesinde anlık olarak mesajla ilgililere bildirilmektedir. Bazen kaza durumlarında çalışanlar kaza yaptığını söylemekten çekinir ve kendileri yaptırmaya kalkar. Bu sebepten dolayı araç takip sistemleri her konuda işinizi takip etmenizi sağlar.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntı.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:26.