IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Haziran 2021, 10:32   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Matty Bovan'ın 2021 Uluslararası Woolmark Ödülü'ndeki Çifte Zaferi

Moda dünyasının en prestijli ödüllerinden biri kabul edilen Uluslararası Woolmark Ödülü, altmış yılı aşkın bir süredir dünyanın dört bir yanından özel moda yeteneklerini desteklemek ve teşvik etmek için veriliyor. Yves Saint Laurent, Karl Lagerfeld, Valentino Garavani gibi isimlerin yanı sıra Dion Lee, Richard Malone ve Bode gibi yükselen tasarımcılar, bu ödülü kucaklayan moda yetenekleri arasında yer alıyor. Her yıl, sektörün önde gelen uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından belirlenen ödülün sahibi bu sene İngiliz tasarımcı Matty Bovan oldu. Ayrıca Bovan, Karl Lagerfeld İnovasyon Ödülü'nü de kazanarak 2019'da moda tasarımcısı Edward Crutchley'in ardından aynı yıl her iki ödülü de kazanan ikinci tasarımcı olarak adını tarihe yazdırdı.



Bovan, Carine Roitfeld, Ib Kamara, Thom Browne ve daha fazlası dahil olmak üzere saygın jüri üyeleri tarafından kazanan seçilirken, Carine Roitfeld tasarımcının her iki ödüle de layık görülmesini şu sözlerle açıkladı: “Matty’nin beni etkileyen yönü yenilikçiliği ve yaratıcılığı. O saf mod anlayışıyla, hayal ediyor. Bana genç bir Vivienne Westwood'u ya da bir John Galliano'yu hatırlatıyor. Günümüzün moda dünyasında bu tür bir tasarımcıya ihtiyacımız var. Yaratıcılığı ve yenilikçiliğiyle her iki ödülü de kazanma kapasitesi var ve bence bunu gerçekten hak ediyor.”

Yarışmanın bu yılki teması, sürdürülebilir uygulamalara ve tedarik zinciri bağlantılarına odaklanan ve yünün kullanım alanlarına odaklanan “Az Daha Çoktur” idi. Tüm bunlar, bir moda tasarımcısı olarak Bovan'ın mevcut değerleriyle mükemmel bir uyum içindeydi. Bowan da NY Times’a verdiği bir röportajda, “Woolmark Ödülünü kazanmak neden bu kadar önemli?” sorusunu yanıtlarken, “Az Daha Çoktur” teması en başından beri çalışmamın merkezinde olan bir kavram. Bu nedenle, sürdürülebilirlik ve yerel zanaatkarlıkların tanıtılması gibi uygulamalara dikkat çekmek harikaydı.” demişti.

Matty Bovan 2018'de Londra Moda Haftası'nda ilk kişisel şovunu sunmuştu. Britanya'nın en renkli moda yıldızlarından biri olan, saçlarındaki belirgin gökkuşağı çizgileriyle, cesur paletleri ve karmaşık örgüleriyle akıllara geliyor.

Ailesinin yaşadığı kuzey İngiltere şehri York'ta bulunan Bovan, işi büyürken bile seri üretimden kaçındı; ev yapımı ama sarsıcı bir şekilde modern estetiği savundu. Tasarımlarına triko ile başladı; ancak kendine özgü bir şekilde. Düzensiz dikişler ve beklenmedik eşleşmelerle kumaşlar, hacimli elbiseler Bovan’ın tasarımlarının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. “Tasarımlarını taşıyan insanları ve zevklerini bildiğimi hissediyorum.” diyen Bovan, parçaların ruhunun taşıyana göre değişebileceğini de belirtiyor.

Bu denli yetenekli bir ismin nelerden ilham aldığını merak edebilirsiniz. Bjork, PJ Harvey, Gwen Stefani, Madonna, Vivienne Westwood, John Galliano ve Zandra Rhodes gibi müzisyenler ve diğer tasarımcılar Bovan’ın ilham aldığı isimlerden bazıları. Buna ek olarak, kendisine çok “yakın” bir ilham kaynağı daha var; annesi Erik. Bovan, Sonbahar-Kış '18 şovunda, takıları tasarlaması için annesini görevlendirmiş ve ondan ilham almıştı.




Bowan verdiği bir röportajda ise pandemi sürecinde bir moda endüstrisi çalışanı olarak nasıl etkilendiğini “Çok zordu. Çok fazla bilinmeyen vardı ve zaman zaman çok yalnız hissettirdi. El sanatları benim için her zaman büyük bir kurtarıcı olmuştur, bu yüzden gerçekten kendimi işime verdim. Londra merkezli bir tasarımcı değilim, bu yüzden uzaktan çalışmaya alışığım. Ama moda arkadaşlığını ve birlikte çalışmayı özledim.” diyerek açıkladı. Bovan, bu sürecin tasarımlarında ve fikirlerinde de nasıl değişiklik yarattığını ise şöyle açıklıyor: “Pandemi süreci kendime birçok soru sormama neden oldu: İngiliz tasarımı nedir? İngiliz tasarımcı olmak ne anlama geliyor? Mirasımın ne olmasını istiyorum? Dönem, daha özel parçalar, geleceğin yadigârı olabilecek tasarımlar üzerinde çalışmak istediğimi fark etmemi sağladı."

Devam eden küresel pandemi ile Bovan, özellikle seyahat ve kaçış fikirlerinden ilham aldı. 'Ode to the Sea' başlıklı kazanan koleksiyonu da travmatik olaylardan kaçan paralel bir fanteziye dalma ihtiyacının ifadesi. Bovan, bu koleksiyon için sürdürülebilir malzeme ve teknikler kullandı. Ayrıca bu zor zamanlarda yerel işletmeleri ve zanaatkârları desteklemek için yerel tedarikçiler ve üreticilerle de yakın işbirliği içinde çalıştı.



Matty Bovan'ın 2021 Uluslararası Woolmark Ödüllü koleksiyonu 'Ode to the Sea' kendisine 300.000 AUD değerinde bir para ödülü kazandırdı. Bovan, daha özel, yadigâr değerinde parçalar yaratmak ve hâlihazırda inşa etmekte olduğu moda dünyasına yeni insanları davet etmek için bunu kullanmayı planlıyor. Bowan ödülleri kazandıktan sonra, “Bu ödülleri kazanmak büyük bir onur. Ayrıca beni nereye götüreceği ve yolumu nasıl geliştireceği konusunda da çok heyecanlıyım. Uluslararası Woolmark Ödülü'nün bir parçası olmak, markamı yükseltmeye ve bir işletme ve etiket olarak nasıl çalıştığıma dair farkındalığımı ve bilgimi yükseltmeye gerçekten yardımcı oldu. İnanılmaz bir süreçti ve her dakikasını sevdim.” diyerek mutluluğunu paylaştı.

Alıntı
________________

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:41.