IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Nisan 2024, 09:12   #1
Standart PPSSPP Emülatörü App Store Yolunda



Apple, emülatörlere App Store platformunun yolunu açan önemli bir yönerge güncellemesi gerçekleştirdi. Hal böyle olunca popüler Android emülatörü PPSSPP’nin yaratıcısı Henrik Rydgård da PPSSPP emülatörünün bu yılın sonlarında App Store üzerinden piyasaya sürülebileceğini açıkladı. Öte yandan, hala Apple’ın önemli bir kısıtlamayı hafifletmesi gerekiyor.

Güncellenen App Store yönergelerine göre Apple, oyun emülatörlerinin yalnızca yerleşik oyunlar sunmaları veya bunları uygulama içi indirme olarak sunmaları durumunda App Store’da yer almasına izin verecek. Rydgård bir blog yazısında, Apple’ın kısıtlamaları gevşetmesi ve kullanıcıların oyun dosyalarını seçmesine izin vermesi durumunda PSP emülatörünü getireceğini açıkladı.

Rydgård şu ifadeleri kullandı: “Kuralların artık ISO/ROM seçicili emülatörlere izin verdiği ortaya çıkarsa, PPSSPP bu yılın sonlarında App Store’a gelecek. Aksi takdirde, gelmeyecek!”.

Apple, emülatörlerin oyunları yerleşik veya uygulama içi indirmeler olarak sunmasını gerektirdiğinden, emülatörlerin çoğu App Store’da yayınlanamayabilir. Bunun nedeni ise emülatör geliştiricilerinin oyunların haklarına sahip olmaması Bu nedenle, yerleşik oyunlar sunmak yerine emülatörler oyun dosyalarını yükleme, yani dosya seçiciyi kullanma seçeneği sunuyor.

Kısacası Apple, dosya toplayıcıların kullanımına ilişkin kısıtlamayı gevşetmezse emülatörlerin App Store’a gelmesi hala mümkün olmayacak. Ek olarak, dosya seçici erişiminin yanı sıra Apple’ın emülatörlerin JIT derleme kullanmasına izin verip vermeyeceği de belirsiz. Rydgård, emülatörünün iPhone cihazlarda performansı artırmak için JIT’e ihtiyaç duymayacağını da baştan belirtmiş durumda. Bakalım, emülatörlerin App Store macerası başlayabilecek mi?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:16.