IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Yazgı

 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2021, 16:46   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mitoloji Kahramanları: Valkyrie'ler

İskandinav Viking Mitolojisinde 'Valkyrie'ler, Tanrı Odin'in kadın savaşçı hizmetkarlarıdır. Sadece savaş sırasında ölmek üzere olan savaşçılara görünüyorlardı.

Valkyrie'ler kimlerdi?




İskandinav Mitolojisinde, savaş alanlarının üstünde yırtıcı kuşlar gibi süzülür şeklinde tasvir edilen Valkyrie'ler, her ne kadar kara ruhlar yani karanlık ölüm melekleri olarak savaşlarda ölen kahramanların ruhlarını Valhalla'ya götüren bakire kadın kahramanlardı.

İlk yıllarda onlar bir tür meleksi atlı Amazonlardı ve İskandinav Mitolojisine göre şehitler için Odin’in emriyle kaderle karşılaşmayı simgelerlerdi. Savaşta ölenlerin ruhlarının, Tanrı Odin’in kadın savaşçı hizmetkarları olan Valkyrie’ler tarafından karşılanıp, Valhalla'ya taşıdığına inanıyorlardı.




Odin, tanrıların belirlediği kıyamet günü olan Ragnarok'ta ordusuna katmak için savaşlarda ölen kahramanlan Valhalla’da toplamaktır. Etnherjar adını verdiği kahramanları, Vigrid Düzlüklerinde, tanrılarla donmuş devler arasında yapılacak son savaşta kullanacaktır. O savaşta kahramanların tamamı ölecektir. Birbirine tezat oluşturan olumlu ve olumsuz özellikleri ile Odin, Hint mitolojisinin hem yok edici hem kurtarıcı tanrısı Şiva'yı andırırken, Valkyrie'lerinin de Hint Mitolojisinde şehitlere eşlik eden Kutsal Bakirelere benzemesi dikkat çekicidir.

Valhalla, Asgard’daki muhteşem ve görkemli Ölüler Sarayıydı. Tanrılar tarafından önceden bilinen kıyamet gününde, Ragnarok’ta savaşmalan için Odin’in topladığı, kahramanlar ordusunun evi olarak inşa edilmişti. Bir nevi Viking cenneti olan ihtişamlı sarayın duvarları, cilalanmış mızrak ve kalkanlarla pırıl pırıl parlar.

Savaşçılar ise burada parlak zincirlerle süslenmiş uzun banklarda Valkyrie’lerin sunduğu, hiç tükenmeyen şaraptan içip, et yiyerek vakit geçirirler. Yüzyıllar boyunca toplanan kahramanlardan oluşan saray halkının çok kalabalık olduğuna inanılır.

Alıntı
BoSs bunu beğendi.
________________

 
Alt 26 Haziran 2021, 17:02   #2
...HÜKÜMSÜZ...
BoSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

mitolojiyi severim hayal güçleri muhteşem insanların

________________

Yaşadığım kayıplarda kazancımdır. Ben asla kaybetmem.



İLLEGALİ SEVİN



E-İMZALIDIR


www.İrcForumu.org
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:45.