IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2024, 21:15   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Aşk uğruna Kaybedilen ve Kazanılan Güçler: Thor & Freyr'in Sıradışı Hikayeleri.



Bir defasında Dev Thrym, Thor'un çekicini bir şekilde ele geçirdi ve onu Jotunheim kayalıklarının sekiz kulaç altına gömdü. Thor çekice karşılık anlaşma yapması için Loki'yi Thrym'e gönderdi. Loki ise, Devi ancak Freyja'nın onun gelini olmaya razı gelmesi koşuluyla çekici geri vermeye ikna edebildi; anlaşmasının sonucunu dönüp Thor'a anlattı. Fakat güzelliğinin Buz develeri kralına sunulması fikri karşısında Freyja korkuya kapıldı. Durumun aciliyeti yüzünden, Loki Thor'u Freyja'nın giysilerini giyip onunla Jotunheim'a gelmeye ikna etti. Thrym, duvaklı gelinini nezaketle ağırladı, ancak akşam yemeğinde sekiz som balığı ile koskoca bir hayvanı midesine indirip sonrasında bile daha pek çok şey yediğini, yanında da üç fıçı bal şarabı içtiğini görünce hayrete düştü. Fakat Loki, Freyja'nın sevgisinden, Jotunheim'ın şanlı hükümdarını görme arzusuyla kıvrandığından, sekiz gecedir boğazından lokma geçmediğini söyleyerek durumu idare etti. Thrym merakına yenik düşerek sonunda gizlice kızın peçesinin altından onu gözetledi ve korkuyla geri çekildi; Freyja'nın gözlerinin neden alev alev parladığını sordu. Loki yine aynı mazeretle Devi ikna etti. Thrym çekicin getirilerek gelinin kucağına konulmasını buyurdu. Bunun üzerine Thor gizlendiği kılıktan kurtularak güçlü silahını kaptı ve Thrym ile bütün hizmetçilerini katletti...



Freyr'in de olağanüstü bir silahı vardı; bu sahibi dilediğinde kendi başına savaş meydanını boydan boya kana bulayabilecek bir kılıçtı. Freyr bir gün bu silahını kaybetti, ancak Thor kadar talihli değildi ve hiçbir zaman kılıcını geri alamadı. Bu hikaye şöyledir: Freyr bir defasında, tüm evreni bütünüyle gören bir konumda olan Odin'in tahtına çıktı. Buradan etrafı izlerken çok uzaktaki devin krallığında güzel bir genç kız gördü. Ancak onu görür görmez kendisini öyle bir hüzün sarmıştı ki, o andan sonra ne gözüne uyku girdi, ne boğazından bir yudum içki geçti, ne de tek kelime edebildi. Sonunda ulağı Skirnir, onun bu sırrını öğrendi ve kılıcını hediye olarak vermesi karşılığında genç kızı ona gelin olarak getireceğine söz verdi. Freyr bu anlaşmaya razı oldu ve ona kılıcını verdi. Bunun üzerine Skirnir genç kızla anlaşmak üzere yola çıktı ve ondan ondan dokuz gece içinde kararlaştırılan yere geleceğine ve orada Freyr ile evleneceğine dair söz alabildi. Skirnir görevini başarıyla gerçekleştirdiğini söylediğinde ise Freyr aşkından haykırdı:

"Bir gece bu kadar uzunken,

İkincisi çok daha uzun olur.

Peki nasıl dayanacağım üçüne?

Bir aylık zaman bile,

Bu özlem dolu zamanın

yarısından daha kısa görünüyor bana..."

Böylece Freyr tüm kadınların en güzeli olan Gerda'ya kavuştu, ancak eşi uğruna kılıcını feda etti...

(Skirnir For ve Thrym's Quida adlı hikayelerin şiirsel anlatımları, Longfellow'un Poets and Poetry of Europe isimli eserinde bulunabilir. )


________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:16.