IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2023, 23:44   #1
N/a
Kayıtlı Üye
N/a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart mIRC Script Nedir ?

IRC dünyasının büyüsüne dahil olan, özellikle eski bilgisayar kullanıcılarının bir çoğunun severek kullandığı mIRC Scripting , güzel dostluklar ve arkadaşlıklar kurduğumuz sohbet dünyana katılmanın bir yolu olarak görülebilir.


MIRC Script sayesinde , sohbet odaları içerisinde muhabbet etmenin kolaylığını yaşadığımız kadar, IRC Sunucuları içerisinde #Sohbet , #Oyun , #Radyo gibi global kanallarda göre alan kanal founder ve oplarının ( access yetki sahiplerinin ) yanı sıra , IRC Sunucusu içerisinde genel yönetici olarak adlandıra bileceğimiz IRCop , Oper ve Admin görevlerinde bulunan kişilerinde işlerini kolaylaştırabiliriz.

mIRC Kullanıcılarının çoğu sohbet ederken , IRC Dünyasına bir nevi yön veren bu server client çalışma sistemli arayüz programından vazgeçememektedir.

Alışkanlık adı altında da değerlendirebileceğimiz bu mIRC Script kullanımı kişiselleştire bilir mIRC Addon , Parça kodlar sayesinde kişiye özel ayarlar yapılarak özel kullanıma hitap edebilmektedir.

Aynı zaman da mirc.com tarafından yapılan orijinal tanımda ise , mIRC, çok kullanıcılı grup konferanslarında veya bire bir özel tartışmalarda dünya çapındaki IRC ağlarında başkalarıyla iletişim kurmak, paylaşmak, oyun oynamak veya çalışmak için kullanılabilen, Windows için tam özellikli bir İnternet Aktarmalı Sohbet istemcisidir.

Son derece yapılandırılabilir, temiz, pratik bir arayüze sahiptir ve arkadaş listeleri, dosya aktarımları, çoklu sunucu bağlantıları, IPv6, SSL şifreleme, proxy desteği, UTF-8 ekran, UPnP, özelleştirilebilir sesler, sesli mesajlar, tepsi bildirimleri gibi özellikleri destekler.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:38.