26 Aralık 2022, 01:59 | #1 |
Çerkez Tavuğu
Malzemeler Tavuk İçin: 1 adet bütün tavuk(haşlanmış) 5 su bardağı su Harcı İçin: 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1,5 su bardağı ceviz içi 4 dilim bayat ekmek içi 1,5 su bardağı tavuk suyu 1/2 çay kaşığı karabiber Üzeri için (arzuya göre): 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı toz kırmızı biber Nasıl Yapılır? *Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün. *Ayıklanmış ceviz içlerini katıp havanda dövme işlemini sürdürün. *Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşatın. *Yumuşayan ekmek içinin üzerine havanda dövdüğünüz sarımsaklı ceviz karışımını ekleyip karıştırın. Karabiberle tatlandırın. *Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince uzun parçalar halinde didikleyin. Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle cevizli karışımı ve bayat ekmek içini karıştırın. Hazırladığınız çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın. *Arzuya göre küçük bir tavada kızdırdığınız sıvı yağa toz kırmızı biber katıp karıştırdıktan sonra üzerine gezdirin. Bir tutam doğranmış taze kişniş ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! ~aLıntı~ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|