IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 Post By Vav

 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2022, 01:59   #1
Vav
Kayıtlı Üye
Vav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post Çerkez Tavuğu

Malzemeler
Tavuk İçin:
1 adet bütün tavuk(haşlanmış)
5 su bardağı su

Harcı İçin:
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı ceviz içi
4 dilim bayat ekmek içi
1,5 su bardağı tavuk suyu
1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için (arzuya göre):
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber




Nasıl Yapılır?
*Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün.
*Ayıklanmış ceviz içlerini katıp havanda dövme işlemini sürdürün.
*Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşatın.
*Yumuşayan ekmek içinin üzerine havanda dövdüğünüz sarımsaklı ceviz karışımını ekleyip karıştırın. Karabiberle tatlandırın.
*Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince uzun parçalar halinde didikleyin. Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle cevizli karışımı ve bayat ekmek içini karıştırın. Hazırladığınız çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın.
*Arzuya göre küçük bir tavada kızdırdığınız sıvı yağa toz kırmızı biber katıp karıştırdıktan sonra üzerine gezdirin. Bir tutam doğranmış taze kişniş ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

~aLıntı~
KivanC ve KriminaL bunu beğendiler.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:45.