Çerkez Tavuğu
Malzemeler Tavuk İçin: 1 adet bütün tavuk(haşlanmış) 5 su bardağı su Harcı İçin: 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1,5 su bardağı ceviz içi 4 dilim bayat ekmek içi 1,5 su bardağı tavuk suyu 1/2 çay kaşığı karabiber Üzeri için (arzuya göre): 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı toz kırmızı biber [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Nasıl Yapılır? *Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün. *Ayıklanmış ceviz içlerini katıp havanda dövme işlemini sürdürün. *Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşatın. *Yumuşayan ekmek içinin üzerine havanda dövdüğünüz sarımsaklı ceviz karışımını ekleyip karıştırın. Karabiberle tatlandırın. *Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince uzun parçalar halinde didikleyin. Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle cevizli karışımı ve bayat ekmek içini karıştırın. Hazırladığınız çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın. *Arzuya göre küçük bir tavada kızdırdığınız sıvı yağa toz kırmızı biber katıp karıştırdıktan sonra üzerine gezdirin. Bir tutam doğranmış taze kişniş ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! ~aLıntı~ |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:23. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.