IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Et Ürünleri (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/)
-   -   Çerkez Tavuğu (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/74292-cerkez-tavugu.html)

Vav 26 Aralık 2022 01:59

Çerkez Tavuğu
 
Malzemeler
Tavuk İçin:
1 adet bütün tavuk(haşlanmış)
5 su bardağı su

Harcı İçin:
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı ceviz içi
4 dilim bayat ekmek içi
1,5 su bardağı tavuk suyu
1/2 çay kaşığı karabiber

Üzeri için (arzuya göre):
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz kırmızı biber


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Nasıl Yapılır?
*Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün.
*Ayıklanmış ceviz içlerini katıp havanda dövme işlemini sürdürün.
*Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşatın.
*Yumuşayan ekmek içinin üzerine havanda dövdüğünüz sarımsaklı ceviz karışımını ekleyip karıştırın. Karabiberle tatlandırın.
*Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu, ince uzun parçalar halinde didikleyin. Tel tel ditilmiş tavuk etleriyle cevizli karışımı ve bayat ekmek içini karıştırın. Hazırladığınız çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın.
*Arzuya göre küçük bir tavada kızdırdığınız sıvı yağa toz kırmızı biber katıp karıştırdıktan sonra üzerine gezdirin. Bir tutam doğranmış taze kişniş ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

~aLıntı~


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:23.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.