IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2022, 17:41   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Patlıcan Söğürme Tarifi

Patlıcan Söğürme Tarifi


Patlıcan Söğürme Tarifi İçin Malzemeler
3 adet patlıcan
2 adet kapya biber
2 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
5 adet domates
1tatlı kaşığı tuz
1çay bardağı zeytinyağı


Patlıcan Söğürme Tarifi Nasıl Yapılır?
Patlıcanları ve kapya biberleri yıkadıktan sonra bir bıçak yardımıyla ortalarına birer kesin atın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika közlenmeye bırakın.
Patlıcanlar ve kapyalar fırında közlenirken domatesleri yıkayın ve isteğe göre kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayıp, bir kenara alın.
Soğanları yemeklik ince ince doğrayın. Yeşil biberleri de ince ince doğrayın ve bir kenara alın.
Patlıcanlar ve kapyalar közlendikten sonra kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Bir tavaya zeytinyağını alın, içerisine soğanları attıktan sonra pembeleşene dek kavurun.
Ardından ince ince doğradığınız yeşil biberleri ekleyin ve bir kaç dakika daha kavurun.
Ardından küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip, kaşığın tersiyle ezerek kavurun.
Son olarak küp küp doğradığınız patlıcan ve kapyaları da ilave edin, tuzunu da ekleyip bir süre daha kavurun ve ateşten alın.
Servis tabağına alıp, maydanozla süsleyin ve sıcak sıcak servis edin.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:33.