IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2022, 15:56   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Enginar Sarması

Enginar sarması

•MALZEMELER
•6 adet enginar

•12 adet büyük boy asma yaprağı

•Yeteri kadar su, 1 adet limon

•İkişer adet soğan ve havuç

•9 yemek kaşığı pirinç

•5 dal taze soğan

•Yarımşar demet dereotu ve maydanoz

•2 çay kaşığı karabiber

•Yarım çay bardağı zeytinyağı

•1 adet limonun suyu, tuz

Enginarların kararmasını önlemek için yarım limonla ovun ve yayvan bir kaba alın.
Üzerlerini geçecek kadar su ekleyip kalan limonu içine sıkın ve bu şekilde beklemeye bırakın. Diğer taraftan asma yapraklarını kaynayan suya atıp yumuşayana dek bekletin. Tencereden alıp soğuk suya atın. Fazla suyunu sıkın.

Soğan ve havuçları temizleyip halka doğrayın. Daha sonra düz bir tencerenin dibine yayın. Pirinci bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin. Su soğuyana dek bekletip süzün. Üzerine kıyılmış taze soğan, dereotu, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 6 adet asma yaprağını iç kısmı yukarı gelecek şekilde düz bir zemine yayın.
Üzerlerine 1'er adet enginar koyup, iç harcı paylaştırın. Asma yapraklarını malzemenin üzerin doğru toplayın. Kalan 6 adet asma yaprağını üzerlerine örtüp bohça şeklinde sarın. Tenceredeki soğan ve havuç karışımının üzerine yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. Bir buçuk su bardağı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak enginarlar yumuşayana dek pişirin.
Ilık veya soğuk olarak servis yapın.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:09.