23 Kasım 2022, 15:39 | #1 |
Kuş üzümlü ve pirinçli zeytinyağlı havuç
Kuş üzümlü ve pirinçli zeytinyağlı havuç •MALZEMELER •8 adet havuç •Yarım su bardağı zeytinyağı •2 yemek kaşığı kuş üzümü •2 adet soğan •2 diş sarımsak •4 adet taze patates •6 adet pazı sapı •2 yemek kaşığı pirinç •1 adet kesme şeker, dereotu •Yeteri kadar su, tuz, karabiber Havuçları temizleyip verev doğrayın. Kuş üzümünü 10 dakika sıcak suda bekletip süzün. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları zeytinyağında kavurun. Üzerine havuç ilave edip bir-iki dakika kavurun. İrice doğranmış patates ve 1 cm uzunluğunda kesilmiş pazı saplarını tencereye katıp, birkaç dakika daha kavurun. Tencereye yıkanıp süzülmüş pirinç, kesme şeker, kuşüzümü, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi suyunda pişmeye bırakın. Suyu azaldığında malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Havuç yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış dereotu ekleyin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|