IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Kasım 2022, 15:32   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Otlu Yaprak Sarma

Otlu Yaprak Sarma

MALZEMELER
25-30 adet taze kabak çiçeği

İÇ HARCI İÇİN

•3 adet orta boy soğan

•1 çay bardağı zeytinyağı

•1 su bardağı pirinç

•Yarım demet maydanoz

•Yarım demet nane

•4-5 dal dereotu

•1 yemek kaşığı kuş üzümü

•1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

•12-15 adet asma yaprağı

•İç harcı için zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp ince doğradığınız soğanları 3-4 dakika kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Dolmalık fıstığı, kuş üzümünü ve tuzu ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Orta ısıda birkaç dakika pişirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısın. Pirinç hafif suyunu çekene dek yaklaşık 7-8 dakika pişirin. Ocaktan alıp kapağı açık kalacak şekilde soğumaya bırakın. En son kıyılmış yeşillikleri ilave edip harmanlayın. Kabak çiçeklerinin içindeki filizleri dikkatlice temizleyin. İç malzemeyi çiçeklerin yapraklarını zedelemeden ortasına doldurun. Dikkatlice yapraklarını bir araya getirip birleştirin. Dilerseniz tabanı asma yaprağı ile döşediğiniz tencereye sırt sırta gelecek şekilde dizin. Dolmaların yarısına gelecek kadar içme suyunu ilave edin. Dolmaların üzerini kapatacak şekilde dolma taşı veya ısıya dayanıklı düz bir tabakla kapatın. Orta ısıda 3-4 dakika pişirin. Daha sonra ocağın altını kısıp 15-20 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:57.