IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2022, 00:56   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sarımsaklı enginar ezmesi


Sarımsaklı enginar ezmesi

Malzemeler

2 adet orta boy çanak enginar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 tutam dereotu
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı labne peyniri
2 yemek kaşığı silme galeta unu
Tuz, karabiber

Üzeri İçin

Kırmızı pulbiber
Zeytinyağı


Yapılışı

Enginar ezmesi yapımında öncelikle 2 adet orta boy çanak enginarı orta boy derin bir tencere içine alın. Üzerine yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve üzerini hafifçe geçecek kadar su dökün. Enginarlar yumuşayana kadar haşlayın.Diğer tarafta ezmenin üzerinde kullanmak üzere küçük bir kap içine biraz zeytinyağı ve biraz kırmızı pul biber koyun. Kenarda 10 dakika kadar bekletin.Daha sonra haşladığınız enginarları bir tabağa alıp, soğumaya bırakın. Enginarları 3-4 parçaya kesip, mutfak robotu içine koyun. Robottan biraz geçirin. Ardından enginarların üzerine 1 tutam ince ince doğranmış dereotu, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz, 2 yemek kaşığı labne peyniri, 2 yemek kaşığı silme galeta unu, tuz ve karabiber ekleyin.Enginarları malzemeler ile birlikte macun kıvamına gelene kadar robottan iyice çekin. Ezmenin tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Hazırladığınız enginar ezmesini servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı içinde bekletilmiş pulbiber ile süsleyerek, servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

~alıntıdır~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:29.