IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Haziran 2021, 23:56   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Humus

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Humus Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı nohut(250 g) (tercihen Koçbaşı)
1 tatlı kaşığı karbonat(arzuya göre)
2 diş sarımsak
2 adet limon
1/2 su bardağı tahin(90-100 ml)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1,5 çay kaşığı tuz

Üzeri için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı nohut

Humus Tarifinin Püf Noktası
Kullandığınız nohutun cinsine göre pişme süresi artıp azalabilir. Daha pürüzsüz bir humus elde etmek istiyorsanız nohutun kabuklarını soymalısınız.

Humus Tarifinin Pişirme Önerisi
Önceden suda beklettiğiniz ve suyunu süzdükten sonra duru suda haşlayacağınız nohutları düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Haşlanmış nohutların kabuklarını tek tek ayıklamanız humusun kıvam ve kalitesini arttıracaktır.

Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
Nohutları 1 gece veya en az 4-5 saat öncesinden ıslatın. Sindirimi kolaylaştırması ve daha kolay pişmesi için suyuna 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Ertesi gün suyunu süzün ve tekrar sudan geçirin.

Nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyin ve pişmeye bırakın. Normal bir çelik tencerede 45 dakika kadar pişecektir. Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alın. 1-2 yemek kaşığı kadar humus üzerinde servis etmek üzere ayırın.

Bu sırada tahin, zeytinyağı, kimyon ve tuzu bir kaseye alın. Limonların suyunu da ekleyin. Son olarak sarımsakları ince ince kıyıp onları da ekleyin ve güzelce karıştırın.

Haşladıktan sonra suyunu süzdüğünü nohutları hazırladığınız tahinli karışımla mutfak robotunda pürüzsüz kıvam alıncaya dek çekin. Eğer mutfak robotu zorlanıyorsa, azar azar zeytinyağı veya su ilave ederek dilediğiniz kıvama ulaşmasını sağlayın.

Ardından servis tabağına alarak tatlı kaşığıyla ortasına bir yuvarlak çizin.

Kenara ayırdığınız 1-2 yemek kaşığı nohutu üzerine serpiştirin.

Son olarak zeytinyağını gezdirip toz biber serpin ve servis edin.
Afiyet olsun!
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:21.