Acılı Ezme
Acılı Ezme Nasıl Yapılır ? Dünya’da en iyi mezelerin yapıldığı kent Hatay’dır. Bizde site olarak kentimizin tüm meze çeşitlerini sunmaya çalışıyoruz, ancak Hatay mutfak kültürü o kadar zengindir ki, derledikçe sunmaya, sizlere rehber olmaya devam edeceğiz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Acılı Ezme Malzemeleri: - Maydanoz - 1 adet orta boy domates - Sızma zeytinyağı - 3,5 kaşık acı biber salçası - Fesleğen - 1 adet orta boy soğan Acılı Ezme Tarifi: Öncelikle soğan ve domatesleri ince ince doğrayalım, Sonra karıştırma kabına ince ince doğradığımız soğan ve domatesleri, biber salçasını, fesleğen ve zeytinyağını ilave edip iyice harmanlayalım. Sonra maydanozları da ince ince kıyalım, sunum yapacağımız servis tabağına acılı mezeyi alın ve üzerine doğradığınız maydanozları serpelim. Muhteşem lezzetlerden acılı mezemiz servise hazır. Kendi yaptığımız salçayı kullandığımızı düşünerek tuz eklemeyi duruma göre değerlendirebilirsiniz. Afiyet olsun. |
yapan olsada yesek :/
|
Bende öyle diyordum :bogaz
|
Alıntı:
|
Adana kebabıın yanında iyi gidiyor ama bizim burdaki ezme salata :)
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:44. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.