23 Haziran 2021, 23:00 | #1 |
Mezeler
Bakla Ezmesi Tarifi Malzemeler 3 yemek kaşığı tahin, Toz biber Pul biber 3 diş sarımsak Kimyon 250 gram kuru bakla içi Zeytinyağı Kimyon Limon 4-5 sap maydanoz HATAY YEMEKLERİ Bakla Ezmesi Tarifi, Nasil Yapilir ? Bakla Ezmesi Hatay Mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Bizim mutfağımız Dünyanın en geniş mutfağıdır. Bakla Ezmesi ile fava benzerlikler göstermekte ancak her iki lezzet de farklıdır. Antakya mutfağı denilince akla birçok yemek ve tatlı gelir. Ancak Antakya yemekleri yanında sunulan Hatay mezeleri de ilimize gelen ziyaretçilerimiz tarafından çokça övülmektedir. İşte Hatay Mezelerinin en güzel mezelerinden bakla ezmesinin tarifi. Bakla Ezmesi Malzemeleri: 3 yemek kaşığı tahin, Toz biber Pul biber 3 diş sarımsak Kimyon 250 gram kuru bakla içi Zeytinyağı Kimyon Limon 4-5 sap maydanoz Bakla Ezmesi Tarifi: Bakla ezmesine başlamadan önce satın almış olduğumuz baklayı aynen fasulyedeki gibi baklayı bir gece öncesinden ıslatmanız gerekir. Ertesi gün yumuşayan baklaların kabuklarını soyun ve haşlayın. Bizim oralarda yani Hatay Sofralarında bakla carası denilen kaplarda haşlanır, siz tencerede haşlayabilirsiniz. Baklayı haşladıktan sonra bir güzel ezerek püre haline getirin. Bir kaba dövülen sarımsaklar, püre haline getirdiğiniz baklalar, tahin ve 2 yemek kaşığı limon suyunu ilave edip ahşap dövücü ile iyice ezin ve harmanlayın. Nasıl güzel kokular gelmeye başladı mı? |
|
|
23 Haziran 2021, 23:14 | #2 |
emeğine sağlık teşekkürler
________________
Yaşadığım kayıplarda kazancımdır. Ben asla kaybetmem. İLLEGALİ SEVİN E-İMZALIDIR www.İrcForumu.org
|
|
|
23 Haziran 2021, 23:16 | #3 |
Rica ederim ne demek
|
|
|
24 Haziran 2021, 00:21 | #4 |
Tahin ve sarımsak falan ben hayal edemedim şu an. :sokagirmis:
________________
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|