IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Ağustos 2021, 19:40   #1
Yeniden...
HatuneLLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post Şipşak Çiğ Köfte (Etsiz)

Şipşak Çiğ Köfte (Etsiz) Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı esmer köftelik bulgur
1 çay bardağı incecik toz gibi çekilmiş ceviziçi ( 1 su bardağı da olur)
2 adet et bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı kaynar su ile ıslatılır

İçine eklenecek malzemeler ve miktarları;

1 adet irice kuru soğan ( rendelenmiş)
2-3 diş rende sarımsak ( boyutuna göre )
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı isot ( acı istiyorsanız 4-5 kaşık da olabilir)
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı çemen tozu
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı zencefil tozu
2 yemek kaşığı ketçap
3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
Yarım limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay bardağı sıvı yağ

Bulguru derin bir kaseye alın 2 adet et bulyon ve 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi katarak malzemeyi dolu dolu 2 su bardağı kaynar su ile ıslatın.
Malzemeyi hızlıca alt üst edin tüm bulgur suya değsin…kasenin üstünü bir kapak ile kapatın ve bulgurları 10 dakika bekletin bu sürede bulgurlar güzelce yumuşasın,şişsin…
Bulgurlar şişerken siz 1 adet büyük soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin soğanı süzgece alın su altında yıkayın ve soğanın suyunu iyice sıkarak soğanı kaba ekleyin ..yıkanarak süzülmüş suyu sıkılmış soğanı,rendelenmiş sarımsağı tüm baharat + malzemeleri de kaseye ekleyin…
Tüm malzemeyi 2-3 dakika kadar ellerinizle yoğurun ( tüm malzemeyi birbiri ile tanıştırın, kaynaştırın)..şimdi yoğurarak hazır hale getirdiğiniz tüm malzemeyi el blenderı ile iyice ezin ( kaldır-indir şeklinde yukarıdan aşağıya bastırarak çek şeklinde ) bu işlem mutfak robotu ile de yapılabilir..bu işlemi yaparken blendır çalışmaktan çok ısınıyor bu ezme işlemini arada sırada mola vererek yapın ki alet bozulmasın…dinlenme aralarında kasede ki karışımı kaşık ile karıştırmayı da sakın unutmayın !!! ki karışım alt üst yapılarak iyice homojen şekilde ezilsin,çekilsin…
Karışım çekildi hazır …
Şimdi ellerinizi yağlayarak ya da hafiften su ile ıslatarak karışımı 5 dakika kadar yoğurun ki kıvam iyice macun gibi olsun…..şimdi hazır olan köftelerinizi istediğiniz şekilde sıkarak köfteleri hazırlayın..( ne yazık ki bu sıkma işlemini ben hakkı ile yapamıyorum köfteleri şekillice olması gerektiği gibi sıkamıyorum ancak bu kadar yapabiliyorum artık kusura bakmayın ((
Köfteleriniz hazır..

Çiğ köftelerin yanına nar ekşili sos yapmak isterseniz onun için de yarım çay bardağı nar eksisi, 1/4 çay bardağı sıvıyağ, çeyrek limon suyu, 1 çay kaşığı isot ( acı sevmeyenler koymayabilir) ile sosunuzu hazırlayabilirsiniz…

Ve tabi ki bu ikilinin olmazsa olmazı yeşillik ve lavaş ekmek )) yeşillik için aysberg ,kıvırcık,marul cancazınız hangisini arzu ederseniz kullanabilirsiniz ))

Afiyetler olsun…
________________

Sükunet en güzel huzudur.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:11.