IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Merak Ettikleriniz Merak ettiğiniz tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Ağustos 2021, 21:57   #1
BANLI ÜYE
serCiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Coca-Cola nasıl yapılır? İçinde neler var?



Belki Coca-Cola’nın 130 yıldır büyük bir titizlikle gizlemeyi başardığı özel formülü belki de coca cola nın içindekiler konusunda ortaya atılan onlarca farklı iddia neden oluyor bu duruma… Peki gerçek ne? Kolanın içinde ne var? Coca Cola’nın gizli formülü nedir? İşte merak ettiğiniz tüm o soruların cevabı…

Coca-Cola’nın gizli formülü ambalaj üzerinde de yazan doğal aroma vericilerdir. Ürünün özgün tadına ulaşmasında doğal aroma vericilerin katkısı büyüktür. Coca-Cola’nın formülü ticari bir sır olarak Atlanta’daki Coca-Cola müzesinde saklanmaktadır.

Üretim yapan birçok firma ürünlerini uzun yıllar boyunca tüketicisine sunabilmek için içeriğini saklı tutar. Coca Cola nın formülü de bu nedenle açıklanmıyor. Formülün gizli olması, Coca-Cola’nın denetlenmediği anlamına gelmemektedir. Coca-Cola, dünyanın 200'den fazla ülkesinde kamu kurum ve kuruluşlarının gerekliliklerine ve gıda mevzuatlarına uygun olarak satışa sunuluyor. Ülkemizde de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın izni ile üretiliyor ve gıda mevzuatlarına uygunluğu farklı süreçlerde denetleniyor.

Kolanın içindekiler aslında ürününün etiketinin üzerinde de açıkça yazar. Buna rağmen yıllardır bu konuyla ilgili çok sayıda iddia ortaya atılmıştır. Yıllardır merak edilen ve açıklanmayan sırrın doğal aroma vericilerde saklı olduğunu ve neden açıklanmadığını da yazıda belirttik. Ama biz bir kez daha tekrarlayalım: Su, şeker veya fruktoz-glikoz şurubu, karbondioksit, renklendirici olarak karamel, asitliği düzenleyici olarak fosforik asit, doğal aroma vericiler ve kafein.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:40.