IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


MemoServ MemoServ hakkındaki bilgiler, dökümanlar, bilinmesi gerekenler, bilinmeyenler.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2021, 21:52   #1
Kayıtlı Üye
Ottoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart MemoServ Komutları (Detaylı anlatım)

İrc Serverlernizde Gerekli olan komutlardan biriside memoserv dir. Bu komutlari kullanabilmek için ilk önce nickinizin kayitli olmasi gerekmektedir. Kayitli Nicklere özel komutlardir. Şimdi bunlari ögrenecegiz.

MemoServ Hakkinda Herşey AŞagidadir.

1.Memo yollama(SEND) komutu
Kullanım şekli : /memoserv SEND [nick] veya [#kanal] [mesajınız]

Açıklama : Bu komutla belirtilen nick veya kanal’a mesajınızı gönderirsiniz. Not gonderildiginde karsi taraf notice(uyarı/not) şeklinde bir uyarı alacaktir.

Not : Karşıtaraftaki kanal veya nick kayıtlı olmalıdır .

2.Listeleme(LIST) komutu
Kullanım şekli : /memoserv LIST [kanal] [NEW]

Açıklama : Bu komutla size gelene memoları(mesajları) listelersiniz. NEW parametresi kullanıldığında sadece yeni (yani okunmamış) memolarınızın(mesajlarınızın) bir listesini alırsınız. Okunmamış notların basinda “*” işareti olacaktır. Zaman aşımına uğramayacak notlar ise “+” işaretiyle belirtilirler.

Not : Nickiniz kayıtsız ise size herhangi memo(mesaj) gelmez ve sizde bir başka nicke(kişiye) memo(mesaj) atamazsınız.

3.Okuma(READ) komutu

Kullanım şekli : /memoserv READ [kanal] [numara][liste] [LAST] [NEW]

Açıklama : Bu komutla size gelen memoları listeledikten sonra başındaki numarı yazarak yada LAST yazarak en son notunuzu bir diğer NEW komutuyla ile size gelen tüm yeni memoları(mesajları) okuyabilirsiniz. Tıpkı LIST komutunda olduğu gibi, bir listede belirtmek mümkündür(örneğin : /memoserv READ 1-3 yazdığınız zaman.123 numaralı memolarınızı okursunuz.).Kanal memolarını okurkende örneğin : /memoserv read #docsteam 1 ß bu şekilde #docsteam kanalının 1 numaralı mesajını okuyabilirsiniz.Numaraları görmek için Listeleme komutunu kullanmalısınız.



Not : Yukarıda ve aşağılarda bulunan kullanım şekli bölümündeki “[ ]” ve büyük harfle yazılılar komutun aslıdır.Küçük yazılanlar ise örneğin “numara” yerine numara yazmalısınız ;1,2,3 gibi.”liste yerinede” örneğin okumak istediğiniz memolar 1-5 ß bunu yazdığınız zaman 1,2,3,4,5 memolarını okursunuz.

4.Yönlendirme(Forward) komutu

Kullanım şekli : /memoserv FORWARD [numara][liste] [ALL]

Açıklama : Bu komutla gelen memoları belirtmiş olduğunuz e-mail adresine gönderirsiniz.numara yerine 1 yazdığınızada 1 numaralı memonuz mailinize gönderilir.liste yerine 1-5 yazdığınıza 1,2,3,4,5 numaralı memolar mailinize gönderilir eğer ALL komutunu kullanırsanız bütün memolar gönderilir.

Not : Kanal notları bu komut ile e-mail adresine gönderilemez !

5.Kaydetme,Saklama(SAVE) komutu

Kullanım şekli : /memoserv SAVE [kanal] [numara][liste]

Açıklama : Bu komutla belirtilen not ya da notların zaman aşımına ugramalarını engeller. Birden fazla not belirtmek icin LIST komutundaki gibi bir parametre vermek mümkündür.Memoları numaralarına göre yada aralıklara göre kaydedersiniz./memoserv SAVE 1 yazdığınızda 1 numaralı memo,1-5 yazdığınızda ; 1,2,3,4,5 numaralı memolar kaydedilir.Kanal memolarını kaydederken ise /memoserv SAVE #docsteam 1 ß örnek olarak bu şekilde kaydedersiniz.Kanal isminden sonra memo numarasını yazmalısınız.

Not : Bütün memoları okuma,kaydetme yönlendirme yapmadan önce memo numarasını bilmeli,öğrenmelisiniz.

6.Silme(DEL) komutu

Kullanım şekli : /memoserv del [kanal] [numara][liste] [ALL]

Açıklama : Bu komutla eğer numara kısmında bir sayı verilmişse o notu siler. Birden fazla numara veya bir aralık belirtebilirsiniz; ayni “liste(1-5 yada 1,2,3,45)” komutunda olduğu gibi.Kanal memolarını silerken ise örneğin : /memoserv del #docsteam 1 ß bu komutla #docsteam kanalının 1 numaralı memosunu silmiş olursunuz.Bu şekildede kanal memosunu silebilirsiniz.ALL komutuyla ile bütün memoları silersiniz.

Not : Silinen memoların geri dönüşümü yoktur.

7.Ayarlama(SET) komutları

Kullanım şekli : /memoserv set [seçenek] [parametre(ON/OFF gibi)]

7.1 Ayarlama Uyarı(NOTIFY) komutu

Kullanım şekli : /memoserv set NOTIFY ON, LOGON,NEW,OFF ß olarak 4 seçenektedir asıl olarak ilk üçüdür.Şimdi sıraylama Açıklama bölümünde açıklayacağız.

Açıklama : /memoserv set NOTIFY ON <<< IRC’ye girer girmez /AWAY ‘den doner donmez ve notlar size gonderildikleri anda uyarilirsiniz.

/memoserv set NOTIFY LOGON <<< IRC’ye girer girmez ve /AWAY ‘den doner donmez uyarilirsiniz.

/memoserv set NOTIFY NEW <<< Sadece notlar size gonderildikleri anda uyarılırsınız.

/memoserv set NOTIFY OFF <<< Bu secenekle herhangi bir uyari almazsiniz.

Not : Dikkat edilmelidir ki, nick’inizin “secure” opsiyonu aciksa, sadece NickServ ye IDENTIFY komutu ile kendinizi tanittiktan sonra yeni memolarin geldiklerini ögrenebilirsiniz.

7.2 Ayarlama Limit(LIMIT) komutu

Kullanım şekli : /memoserv SET LIMIT [kanal] [limit]

Açıklama : Sizin veya belirtilen kanalin alabilecegi en fazla not sayisini belirler.Eger bu limiti 0 olarak ayarlarsaniz size not birakilamaz.Bu limit en fazla 20 olabilir.Kanal limitini ayarlarken /memoserv SET LIMIT #kanal [limit sayısı] şeklinde kullanırsınız.

7.3 Ayarlama Yönlendirme(FORWARD) komutu

Kullanım şekli : /memoserv SET FORWARD ON,COPY,OFF ß Şimdi bu 3 ayar şeklini Açıklama bölümünde açıklayacağız.

Açıklama : /memoserv SET FORWARD ON <<< Bu komutu kullandığınızda memolarınızın otomatik olarak maile gönderilmesi sağlanır.Servis tarafından saklanmaz.

/memoserv SET FORWARD COPY <<< Bu komutu kullandığınızda memolarınızın otomatik olarak maile gönderilmesi sağlanır.Servis tarafından memo listenizde saklanır.

/memoserv SET FORWARD OFF <<< Bu komutu kullandığınızda memolarınız maile yollanmaz sadece Servis tarafından memo listenizde saklanır.

Not : Dikkat edilmelidir ki, ON durumunda herhangi bir hata yüzünden notlarin size gönderilmesi mümkün olmayabilir, bu vakit bu notlar services(servisler) tarafindan saklanacaklardir. Ayrica, COPY opsiyonu acikken, not limitinizi astiginizda da yeni not alirsaniz, bu yeni notlar email ile de gönderilemeyeceklerdir.Bunun icin DEL komutunu kullanarak bazi notlarinizi silmeniz gerekmektedir.

8.Bilgi(INFO) komutu

Kullanım şekli : /memoserv INFO [nickiniz] [kanal]

Açıklama : Bu komutla notlarinizi ve ilgili secenekleri listeler.Notlariniz okunmus ve okunmamislar olarak ayrilirken,alabileceginiz en fazla not sayisini da bu listede gorebilirsiniz.Ek bir parametre ile belirtilen bir kanal hakkinda da benzer bir liste alinabilir.Komutu /memoserv INFO [nickiniz] ß olarak kullandığınızda nickiniz hakkında /memoserv INFO [kanal] ß olarak kullandığınıza kanal için bilgi alırsınız.

9.Engelleme(IGNORE) komutu

Kullanım şekli : /memoserv IGNORE ADD,DEL,LIST [nicki] [mask(maske)]

Açıklama : Ignore listenizi düzenler. Ignore listenizdeki nicklerden ya da kullanici bilgileri verdiginiz maskeye uyan kullanicilardan size not gönderilemeyecektir. ADD komutu ile bir nick ya da maske bu listeye eklenir, DEL ile cikartilir. LIST ile aktüel liste görüntülenebilir. Maske icinde ? ya da * isaretleri bulunabilir, ayrica büyük kücük harf ayrimi yapilmaz. *Evil* seklinde bir maske, EvilNick nickini de icerecektir.

Örnek ; /memoserv IGNORE ADD absolut(bu nicktir) <<< kullandığınızda absolut nickli kişiden memo almazsınız.DEL komutunu kullanarak siler LIST komutuylada listede görürsünüz.

/memoserv IGNORE ADD *absolut*(bu maskedir) <<< kullandığınızda absolut nickli kişiden yine memo almazsınız ve ayrıca absolut@*!* identdli kişilerdende memo gelmesini engellersiniz…
________________

Unutma;Hеr gеlеn sеvmеz.. Vе hiçbir sеvеn gitmеz.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:44.