04 Ağustos 2021, 21:05 | #1 |
Şehriyeli Bulgur Pilavi Tarifi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ Şehriyeli bulgur pilavı malzemeleri 5 yemek kaşığı tereyağı ½ su bardağı arpa şehriye 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı su (kaynar) Şehriyeli bulgur pilavı yapılışı Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın. Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir. Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin. Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Alıntıdır.
________________
Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|