IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 Post By Ecem12

 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Ağustos 2021, 13:37   #1
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
Ecem12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Pierogi Tarifi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Pierogi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
2
adet
yumurta
3
yemek kaşığı
eritilmiş tereyağı
5
yemek kaşığı
zeytinyağı
2,5
su bardağı
un
3/4
su bardağı
su
1,5
çay kaşığı
tuz
İçi için:
3
adet orta boy
haşlanmış patates
1
tatlı kaşığı
tuz
1,5
çay kaşığı
taze çekilmiş karabiber
3
yemek kaşığı
zeytinyağı
1
yemek kaşığı
tereyağı
Üzeri için:
3
yemek kaşığı
tereyağı
1
çay kaşığı
karabiber
1
diş
sarımsak
3-4
dal
maydanoz
3-4
dal
dereotu

Pierogi Tarifinin Pişirme Önerisi
İç malzemelerini dilediğiniz gibi farklılaştırabilirsiniz. Kızgın yağda kızartabilir ya da üzerine zeytinyağı sürerek 180 derecelik fırında börek biçiminde 20 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.


Pierogi Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir kabın içerisine unu eleyin. Ortasına bir havuz oluşturun.
Yumurtaları ortasına kırın, eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını da ilave edin.
Tuz ve suyun yarısını ilave ederek unları havuzun ortasına yavaş yavaş alarak yoğurmaya başlayın.
Gerektiği noktalarda su ilave ederek tok kıvamlı bir hamur elde edin.
Ardından elde ettiğiniz hamuru streç filme sararak buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
İçi için:
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun ve bir kabın içerisine alın.
İçine tereyağı, zeytinyağı, tuz ve baharatlarını ilave ederek güzelce ezin.
Birleştirme aşaması:
Dinlenen hamurdan eşit büyüklükte bezeler elde edin ve hafifçe unlayarak açın.
Ardından çay tabağının ya da orta büyüklükteki bir kahve fincanın altıyla keserek yuvarlaklar elde edin.
İçlerine hazırladığınız patatesli harçtan ilave edin ve diğer tarafını harçlı kısmın üzerine kapatın.
Hamurun kenarlarını çatalla bastırarak kapatın ve şekil verin.
Hamur ve iç harç bitene kadar bu işleme devam edin.
Orta boy bir tencerenin içerisine su ilave edin, suyu kaynamaya bırakın.
Kaynayan suyun içerisine tuz atın. Hazırladığınız pierogileri suyun içine atın ve 5-8 dakika arasında hamur pişene kadar haşlayın.
Kevgir yardımıyla fazla sularını süzdürerek tabağa alın.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin, rendelenmiş sarımsağı, tuz ve baharatlarını ilave edin.
Hafifçe yakın ve ocaktan aldığınız pierogilerin üzerine gezdirin. İnce kıyılmış maydanoz ya da dereotuyla süsleyerek servis edin.

Pierogi Tarifinin Servis Önerisi
İsterseniz salçalı sosla, yoğurtla ya da tatlı bir şekilde hazırlarsanız meyvelerden hazırlanmış bir sos, meyve ya da balla servis edebilirsiniz.

Not:Mantinin Uzaktan AkrabaSiymiŞ
Oktayy ve İpek bunu beğendiler.
________________


Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:21.