IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Aralık 2022, 14:53   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İtalyan makarna sosları

İtalyan makarna sosları



•Siracusana Sos
Sicilya Bölgesi’nin Syracuse şehrinden tüm dünyaya yayılan bu keyifli sos bol sebze aromalı makarna sevenler için ideal. İtalyanlar sosları ve makarnaları bir bütün olarak görmeyi tercih ediyorlar. Siracusana sosu da genel olarak spagetti makarna ile tercih ediliyor. Penne ile yakıştığını da söyleyebiliriz, denemekte fayda var.

•Bolonez Sos
İtalya’nın güzel şehri Bolonya’da üretilen en güzel lezzetlerden biri de et tabanlı bir sos olan ‘bolonez’dir. Dünyada en çok tanınan ve yapılan soslardan biri olan bolonezin geleneksel şekilde hazırlanan tarifinde soğan, kereviz ve havuç gibi sebzeler bulunmakta. İtalyanların ragu sosunu anımsatan bolonez sos en çok spagetti makarnaya yakışıyor sanki.


•Milaneze Sos
Modanın başkenti Milano ile ayrı düşünülemeyen lezzetlerden biri de ‘Risotto alla Milanese’ yani Milano Usulü risotto tarifi. Risotto alla Milanese tadını nefis safran aromasından alıyor. Çoğunlukla domatesli ve fesleğenli sosların sözünün geçtiği İtalyan mutfağında safran aromalı milanez sosun da önemli bir yeri var. Risottoyu pişirmesi makarnaya göre biraz daha meşakkatli olsa da ortaya çıkan lezzet tüm uğraşlarınıza değecek bizden söylemesi.

•Pesto Genovese
Enfes fesleğen kokusu ve aroması ile cezbeden yeşil pesto sos ya da diğer adıyla pesto, İtalya’nın Cenova şehrinden dünyaya uzanmış. En tanınan ve sevilen İtalyan soslarından biri olan ‘pesto Genovese’ bir makarna sosundan çok daha iddialı bir sos tercihi. Pesto sosu kızarmış ekmeğe sürüp keyifle tüketebileceğiniz gibi, pratik tavuk tarifleri de pişirmeniz mümkün. Bu kaçamaklar dışında kocaman bir tabak pesto soslu makarnaya da kimse hayır demez diye düşünüyoruz. Şimdiden afiyet olsun.


•Napoletana Sos
Napoletana ya da bilinen adıyla napoliten sos, İtalya’nın Napoli şehrinden dünyaya yayılan en leziz soslardan biri. Pizzanın ortaya çıktığı şehir olan Napoli’den çıkan domates aromalı napoliten sos, hem pizzayla hem de makarnayla şahane bir uyum yakalıyor.


•Sorrentina Sos
Un, patates ve yumurta ile hazırlanan bir hamur olan minimal İtalyan ‘gnocchi’si için en yakışan sos sorrentina olacaktır. Limonları ile popülerlik yakalayan Sorrento kasabasında üretilen bu enfes sos, makarna tariflerinizi adeta taçlandıracak. Taze peynir, domates ve fesleğen kullanılarak hazırlanan bir sos olan Sorrentina’ya parmesan peyniri de çok yakışıyor.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:22.