IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2021, 00:55   #1
GameOver
AkGün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Eski İspanyol Manastırı (Aziz Bernard De Clairvaux Kilisesi)




Burası neresi? Eski İspanyol Manastırı ilk olarak 1133 ile 1144 yılları arasında İspanya’nın Segovia kentinde inşa edilmiş ve 700 yıl boyunca Sistersiyen rahipleri tarafından bir manastır olarak kullanılmıştır. Bir sosyal devrim sonucunda ele geçirilen kilise, 100 yıl boyunca başıboş bir halde bırakılmıştır. 1925 senesinde Amerikalı William Randolph Hearst tarafından satın alınmıştır.

Sökülerek Amerika’ya gönderilen yapı, satın alan kişinin mali çıkmaza girmesi nedeniyle 25 sene boyunca bir depoda tutulmak zorunda kaldı. 1952 senesinde iki zengin tarihçi tarafından satın alınan kilise parçaları, Kuzey Miami Beach’te iki yıllık bir çalışma ve 1,5 milyon dolarlık bir masrafın neticesin de yeniden inşa edilmiştir.

Kilise, geleneksel bir müzeden uzak olduğundan, içeride herhangi bir sergi bulunmuyor. Bunun yerine yapı, önemli kültürel ve dini bir dönüm noktası olarak kalıcı bir sergi olarak kabul edilmektedir. Manastırı ziyaret ederken, antik taşların sizi 12. yüzyıl İspanya‘sına götürdüğünü hayal etmeniz, gezinizi daha anlamlı kılacaktır.

Neden gitmeliyim? Batı yarımküredeki en önemli kültürel ve dini anıtlardan birini görmek istiyorsanız Miami tarihi yerler listenizde Antik İspanyol Manastırı’nı eklediğinize emin olmalısınız. Burası aynı zamanda tarihi dokusuyla birlikte muhteşem bir manzara ve fotoğraf çekmek için harika kareler de sunmaktadır.


alıntı
________________

۰۪۫.۪۫۰𝓑𝓪𝔃𝓲 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻 ,𝓫𝓪𝔃𝓮𝓷 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻۰۪۫.۪۫۰
𝑪𝒊𝒌𝒂𝒓 𝒊𝒍𝒊𝒔𝒌𝒊𝒍𝒆𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 , 𝒔𝒂𝒉𝒕𝒆 𝒅𝒐𝒔𝒕𝒍𝒖𝒌𝒍𝒂𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 𝒎𝒊𝒅𝒆𝒎𝒊 𝒃𝒖𝒍𝒂𝒏𝒅𝒊𝒓𝒊𝒚𝒐𝒓

۰۪۫.۪۫۰AkGün۰۪۫.۪۫۰



 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:22.