IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2021, 22:38   #1
Kayıtlı Üye
CRown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sanata telif engeli

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün 8 Haziran’daki resmi yazıyla orkestra ve korolarda telifli eser kullanımını yasakladığı ortaya çıktı. İlgezdi, “Sanatçılar daha da mağdur olacak” dedi.



Kültür ve Turizm Bakanlığı, orkestra, koro ve topluluklarda telifli eser kullanımını yasakladı. Koronavirüs salgınını bahane ederek sanatçıların gelirlerini kesen, etkinliklere saat sınırı koyarak para kazanmalarına engel olan ve yeterli desteği vermeyen AKP, şimdi de telif engeli yoluyla bir darbe daha vurmaya hazırlanıyor.

ŞİMDİ DE TELİFLERE GÖZ DİKTİLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün 8 Haziran tarihli resmi yazı ile orkestra, koro ve topluluklarda telifli eser kullanımını yasakladığını ifade etti.

Genel Müdürlüğün gönderdiği yazıyı paylaşan İlgezdi, BirGün’e yaptığı değerlendirmede, “Genel müdürlük, pandeminin en büyük mağduru sanatçıların teliflerine göz dikti. Bir buçuk senedir çalışamayan sanatçıların eserleri kullanılmadığı için daha da mağdur olacaklar. Diğer taraftan korolar, mirasını Mehmetçik Vakfı’na ve Türk Eğitim Derneği’ne bağışlayan sanat güneşimiz Zeki Müren çalamayacak” dedi.

Genel Müdürlüğün telif engelleme yetkisinin bulunmadığı ve ilgili yazının mevzuata aykırı olduğunu dile getiren İlgezdi, şunları söyledi: “Öncelikle genel müdürün repertuara karışma yetkisi yoktur. Bu talimat kurumun özerkliğine aykırıdır. Ayrıca pandemi koşullarında sanatçılar bu kadar zor günler geçirirken, devlet tarafından doğru düzgün destek verilmezken biz genel müdürlükten ‘telifli eserleri’ kullanın da sanatçılara can suyu olun talimatı beklerdik. Sanat kurumları arasında yaşanan bu çifte standardı kabul etmiyoruz. Güzel Sanatlara bağlı koro, orkestra ve topluluklar telifli eser kullanamayacak, diğer sanat kurumları kullanacak. Bunun hiçbir açıklaması yoktur.”
Alıntı.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:50.