IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Kripto (Dijital) Para Kripto (Dijital) Para üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2023, 12:10   #1
Kayıtlı Üye
DeepSilence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çin’in Komşu Ülkesinde Kripto Para Operasyonu: 320 Milyon USDT Ele Geçirildi!



Tayvan polisi ülkenin en büyük kripto para bağlantılı dolandırıcılık şebekesini çökertti. Polis teşkilatının cezai soruşturma bürosundan yapılan açıklamada, bu kara para aklamaya yönelik operasyon kapsamında 324,2 milyon dolar değerinde Tether (USDT) ele geçirildiğine yer verildi.

Polisler, geçtiğimiz haziran ayında dolandırıcılık çetesinin başı olduğunu düşünülen Chiu soyisimli bir şüpheliyi tutuklandığını belirtti. Kolluk kuvvetleri Chiu’ya ek olarak aynı dönemde 3 farklı kişiyi daha tutukladı. Kolluk kuvvetleri bu vakayı Tayvan’da yaşanan kripto para bağlantılı en büyük vaka olarak nitelendirdi.

Yapılan detaylı soruşturma kapsamında dolandırıcılık örgütünün hedef seçtikleri mağdurlara kripto paralarını sahte hesaplara aktarmaları veya yasa dışı faaliyet gösteren denizaşırı kripto para borsalarına yönlendirmeleri talimatı verdiği ortaya çıktı. Fakat mağdurların gönderdiği bu adresler tümüyle dolandırıcılara aitti ve işin sonunda bu kripto paralar Chiu soyadlı şahsın eline geçiyordu.

Chiu ve ekibinin sıklıkla Hong Kong, Filipinler, Malezya ve diğer ülkelere seyahat ettiğini ve sabit bir yerde kalmadığını belirten polisler, zanlıyı yine bu tür bir seyahat öncesinde havalimanında yakaladıklarını vurguladı.

Polis ayrıca aralarında bir Lamborghini, bir LEXUS LM, üç adet lüks saat, iş telefonları ve uyuşturucunun da bulunduğu çok sayıda delile el koydu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:20.