IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Kripto (Dijital) Para Kripto (Dijital) Para üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2023, 13:06   #1
Kayıtlı Üye
DeepSilence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İngiltere’den Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Yasal Çerçeve: Sert Kurallar Yolda!



Kripto paralar için geniş kapsamlı ve daha sıkı düzenlemeler konusunda bir süredir çalışmalarını sürdüren İngiltere, sektör için beklenen planlamayı kamuoyuna sundu. Hükümet, kripto para sektörüne ilişkin yeni kuralların 2024 yılından itibaren hayata geçeceğini belirtti.

Yapılan açıklamada stablecoinleri de kapsayacak bu yönetmeliğin yıl başından itibaren kademeli olarak uygulamaya geçirileceği vurgulandı. Yürürlüğe konulacak yeni düzenlemeler doğrultusunda kripto para endüstrisine ilişkin uygulamalar İngiltere Finansal Regülatörü’nün (FCA) denetimi altına girecek.

Hükümet tarafından paylaşılan belgelerde, itibari paralar ile desteklenen stablecoinlerin finansal hizmetler için tasarlanmış 2001 kuralları kapsamında düzenleneceği açıklandı. Bununla birlikte bir stablecoin ihraççısının Terra (LUNA) vakasında görüldüğü gibi sektör ölçeğinde büyük çöküşler yaratmadan kontrollü bir şekilde iflasının sağlanabileceği yeni kurallar getirileceği ifade edildi.

Hükümet tarafından açıklanan bu nihai kurallar, 2023 yılının başından beri hazine bakanlığının kurumlar ve kamuoyundan aldığı geri bildirimler doğrultusunda şekillendirildi.

Konu hakkında açıklamada bulunan İngiltere Hazine Bakanı Andrew Griffith, atılan bu adımın İngiltere’yi kripto para işine girişmek isteyen yatırımcıların gözde merkezi haline getireceğini vurguladı:

İngiltere’de kripto para düzenlemesi için bu nihai çerçeveyi sunmaktan memnuniyet duyuyorum. İngiltere, regülatör alanda sağlanacak bu netlik sayesinde kripto para sektöründe iş yapmak isteyen yatırımcıların birinci tercihi olacak.

Hükümet geçtiğimiz süreçte kripto para tanıtımları ve reklamlarına ilişkin caydırıcı bir yasa tasarını onaylamış ve 8 Ekim tarihinde resmen hayata geçirmişti. Bu öncü regülasyonlar bile birçok kripto para şirketinin yasalarla uyum konusunda eksiklerinin olduğunu ortaya koymuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:33.