IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Mayıs 2023, 15:46   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Alkışı Hak Eden Seçim Kahramanları!..(Uğur Dündar)

Alkışı hak eden seçim kahramanları!..


Köşe Yazısı Detayı
Anasayfa / Köşe Yazıları / Alkışı hak eden seçim kahramanları!..
Alkışı hak eden seçim kahramanları!..
17/5/2023 Köşe Yazıları
Cumhurbaşkanlığı 1. Tur ve Milletvekili Genel Seçimleri sona erdi.

Halkın iradesini ve tercihlerini küçümseyenlere katılmıyorum.

Bu türden söylemleri kullananların, kendi başarısızlıklarını ve halka ulaşmadaki aczlerini ifade ettiklerine inanıyorum.

Size hemen birkaç örnek vereyim:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize'de, CHP'den aday olan Tahsin Ocaklı 43 yıllık, yani neredeyse yarım asırlık bir aradan sonra milletvekili seçilmeyi başardı.

Peki bunu nasıl yaptı?

Cevabı basit:

Gece-gündüz demeden çalışarak ve herkese dokunarak yaptı!..

★★★

Sağ partilerin kalesi Erzincan'da Mustafa Sarıgül, adeta tek kişilik ordu gibi çalışıp hem milletvekili seçildi, hem de CHP'ye oy patlaması yaşattı.

Bazıları onun gençlere ulaşmada kullandığı sosyal medya paylaşımlarıyla dalga geçerken o, sabahın kör karanlıklarında kalktı ve gece yarılarına kadar Erzincan'ı kapı kapı dolaştı. Böylece 7'den 77'ye tüm Erzincanlıların gönüllerini kazanmayı başardı.

Bravo Sarıgül'e…

★★★

Gelelim Elazığ'a…

Geçen dönem de CHP Milletvekili olan Gürsel Erol, sağ partilerin, milliyetçi-muhafazakar siyasi görüşlerin oy deposu olan bu kentte, CHP'nin oylarını yüzde 100 arttıran oy lokomotifliği yaptı.

Onu da alkışlıyorum.

★★★

Başarı örneklerini devam ettirelim ve Kahramanmaraş'a geçelim.

Büyük deprem yaralarının sarılmaya uğraşıldığı bu kentimizde de CHP Genel Başkan Yardımcılarından Ali Öztunç, gönülden bir alkışı hak ediyor. Zira onun gayretiyle daha önce CHP'nin tek milletvekili çıkarabildiği Kahramanmaraş'ta Millet İttifakı vekil sayısı 2'ye ulaştı.

★★★

Değinmeden geçemeyeceğimiz müthiş bir başarı öyküsü de, il olduğu 1999 yılından bu yana CHP'nin tek vekil çıkaramadığı Düzce'de yazıldı. Başlangıçta pek çok kişinin burun kıvırdığı Talih Özcan, arı gibi çalışıp Meclis'te CHP'yi temsil etmeye hak kazandı.

★★★

Ve Mersin'deyiz…

Burada da oy patlamasının adı; Ali Mahir Başarır oldu.

Size “Vay be, helal olsun” diyeceğiniz bir rakam vereyim:

Başarır, bu kampanya döneminde 650 bin civarında adım atarak bir rekor kırdı. Günde 3-4 saat uyudu. Ekip çalışanlarıyla birlikte, çoğu kez açlıklarını simit veya ekmek arası domates, peynirle giderdi. Her gün ortalama 3 bin kişiyle el sıkışıp dertlerini dinledi. Sabahları saat 06.00 da sokağa çıktı. Toplu taşıma araçlarını kullandı, dershanelerdeki gençlerle iletişimi hiç aksatmadı.

Bu kadar çok çalışınca da onun başını çektiği Millet İttifakı listesi yüzde 42 oy oranıyla CHP'den 5, İYİ Parti'den ise 1 milletvekilini Meclis'e gönderdi.

★★★

Demek ki kazanacak adaylar listeye konulduğunda ve çok çalışıldığında, bazılarının küçümsediği halkın tercihi bu doğru belirlenmiş, gayretli insanlardan yana değişebiliyor.

Tespitimizi somut bir örnekle noktalayalım:

Cumhuriyet'in kalesi İzmir-Karşıyaka'da Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 80,2'lik bir oy oranına ulaşırken, Belediye Başkanlığı seçiminde Cemil Tugay yüzde 70,85 oy almışken, CHP milletvekili listesi neden yüzde 55,8”de çakılıp kaldı?..

Uğur Dündar
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:10.