IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Ekim 2023, 09:28   #1
Kayıtlı Üye
eLsaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Duvara kafa atmak (Ege Cansen)

“Her şeyi İsrail planladı” diyen komplo teorileri dışarıda bırakılırsa, Gazze şeridinde iktidarı elinde tutan Hamas “kendi kararıyla” 7 Ekim 2023'te sınırı geçerek yapılmakta olan bir müzik şenliğini bastı. İsrail makamlarının verdiği bilgiye göre, müzik dinleyip dans eden kızlı erkekli 200 kadar insanı öldürdü. Bir o kadarını da esir alıp, Gazze'ye götürdü. İsrail topraklarına yüzlerce roket attı ve hatta sınırı bekleyen İsrail tanklarından en az birini ele geçirdi. Ve kıyamet koptu. İsrail'in mukabelesi çok sert oldu. 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze, cehenneme döndü. Binlerce silahsız masum insan öldü. Bölge susuz, gıdasız ve elektriksiz kaldı. Yüzlerce bina bombardımanla yıkıldı. Bunların arasında hastaneler, okullar, cami ve kiliseler de vardı. ABD ve AB, çatışmayı Hamas başlattığı ve sivilleri öldürdüğü için İsrail'i kayıtsız şartsız desteklediğini fiilen ilan etti. İslam devletleri, Hamas'ın yaptıklarını onaylamamakla birlikte, Gazze halkının acımasızca cezalandırılması karşısında İsrail'e karşı tavır aldı. An itibarıyla Hamas, roket atarak savaşmaya ve rehine olarak aldığı sivilleri ve harp esiri askerleri elinde tutmaya, gaddar İsrail de Gazze'de adeta katliam yapmaya devam ediyor. Ufukta, herhangi bir uygulanabilir rasyonel çözüm de gözükmüyor. Tam tersine yıkımın yani akılsızlığın yayılma ihtimali artıyor.

İSRAİL VE FİLİSTİN

Kökleri derinde olan bu ihtilafta Filistinlileri mazlum, Yahudileri zalim bulduğumu söylemeliyim. İsrail'i yaratan Yahudiler değil, Alman Nazilerinin soykırımından onları kurtaramayan diğer Hristiyan Batı devletleridir. God, bu toprakları Yahudilere vadetmişmiş. Onun için 1948'de Yahudi devleti başka yerde değil burada kurulmuş. Vadettiği toprakları Yahudilere vermek için binlerce yıl beklemesi ve bu arada onların birkaç defa tehcire ve de nihayetinde soykırımına uğramalarına izin vermesi, God'ın affedilemez kusurudur(?). Bu kabil zırvalara inananlar çok olduğundan siyasetçiler tarafından sürekli kullanılır. “Kendini yaratan tanrıya değil, kendi yarattığı tanrıya” inanan insanlara laf anlatılamaz. Bilinsin ki, God emlakçı değildir. Kimin nerede oturacağına karışmaz. Bu gibi işlerde taraf tutmaz. Ancak şunu unutmayalım: Tarih boyunca ve de son 75 yılda Yahudiler, Türklere hemen her konuda Filistinlilerden çok daha dostça davranmıştır. Solcu terörist yetiştiren Filistin'i unutmadık. Hâlâ şüphe varsa İsrail'den yana tavır koyan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'i sorgulasın.


ÖNCELİK YIKIMA SON VERMEKTİR, İSRAİLİ YENMEK DEĞİL

Hamas'ın lideri İsmail Haniye ile askeri komutanlarını, kazanamayacakları bir savaşı başlatıp kibirli ve gaddar Netanyahu'nun Gazze'de adeta katliam yapmasına mazeret yarattıkları için ağır kusurlu buluyorum. Devlet adamı, kendi halkını böylesi bir zulme maruz bırakmaz. Bugün Gazzelilere de 6 Ekim 2023'e dönmek ister misiniz diye sorulsa ezici çoğunun evet diyeceğini sanıyorum. Bir davada haklı olmak, o dava için akılsız davranmayı haklı kılmaz. Filistin meselesinin çözümü 1967 öncesinde aramak çözüm istememektir. Çözümün amacı “siyasi değil insani” olmalıdır. Bu da Filistinlilerin güvenli yaşamını ve refahını temin etmektir. Unutulmasın 1.9 milyon Filistinli ne Gazze'de ne de Batı Şeria'da yaşıyor. Onlar İsrailli Yahudilerle iç içeler. İsrail vatandaşı olmuşlar ve İsrail meclisinde kendilerini temsil eden milletvekili var. Yaşanan faciada müfrit dinci Hamas'ın müfrit dinci Netanyahu kadar vebali var.SON SÖZ: Duvara kafa atan, duvarı yıkamaz kafasını kırar.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:01.