IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Kızartmalar (https://www.ircforumu.org/kizartmalar/)
-   -   Limon Ve Portakal Suyu Soslu Somon Kızartma (https://www.ircforumu.org/kizartmalar/7631-limon-ve-portakal-suyu-soslu-somon-kizartma.html)

CURRY SAUCE 28 Temmuz 2021 22:52

Limon Ve Portakal Suyu Soslu Somon Kızartma
 
Limon Ve Portakal Suyu Soslu Somon Kızartma Tarifi İçin malzemeler


  • 1-1,5 kilogram somon balığı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
Sos İçin:
  • 1 adet limon
  • 1adet portakal
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (acı-tatlı)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz


Limon Ve Portakal Suyu Soslu Somon Kızartma Nasıl Yapılır?


  • Balıklar temizlenir, dilim dilim kesilir, yıkanır, tuzlanır.
  • Tuzun balığa girmesi için 1,5-2 saat beklenir.
  • Tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyulur.
  • Yağ biraz kızdıktan sonra balıklar tavaya dizilir, kızarmaya bırakılır.
  • Balıklar biraz kızardıktan sonra ters çevrilir . Diğer tarafı pişirilir. Tamamen kızarana kadar bu işlem sürdürülür.
  • Balıklar kızarırken sos hazırlanır . Limon ve portakal sıkılır.
  • Limon ve portakal suyu bir kaba koyulur. Sos için kalan tüm malzemeler limon ve portakal suyuna koyulur, karıştırılır. (Baharat miktarları damak zevkine göre azaltılıp, çoğaltılabilir.)
  • Kızaran balıklar servis tabağına alınır. Üzerine hazırlanan sos gezdirilir.
  • Ilık servis edilir.
lezzet


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.