IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Temmuz 2021, 22:52   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Limon Ve Portakal Suyu Soslu Somon Kızartma

Limon Ve Portakal Suyu Soslu Somon Kızartma Tarifi İçin malzemeler


  • 1-1,5 kilogram somon balığı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
Sos İçin:
  • 1 adet limon
  • 1adet portakal
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (acı-tatlı)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz


Limon Ve Portakal Suyu Soslu Somon Kızartma Nasıl Yapılır?


  • Balıklar temizlenir, dilim dilim kesilir, yıkanır, tuzlanır.
  • Tuzun balığa girmesi için 1,5-2 saat beklenir.
  • Tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyulur.
  • Yağ biraz kızdıktan sonra balıklar tavaya dizilir, kızarmaya bırakılır.
  • Balıklar biraz kızardıktan sonra ters çevrilir . Diğer tarafı pişirilir. Tamamen kızarana kadar bu işlem sürdürülür.
  • Balıklar kızarırken sos hazırlanır . Limon ve portakal sıkılır.
  • Limon ve portakal suyu bir kaba koyulur. Sos için kalan tüm malzemeler limon ve portakal suyuna koyulur, karıştırılır. (Baharat miktarları damak zevkine göre azaltılıp, çoğaltılabilir.)
  • Kızaran balıklar servis tabağına alınır. Üzerine hazırlanan sos gezdirilir.
  • Ilık servis edilir.
lezzet


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:02.