IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 1 Post By ESinti
  • 1 Post By IneGoL
  • 1 Post By S4S
  • 1 Post By ESinti

 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2021, 17:46   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

down Karışık Kızartma


Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

4 adet orta boy patlıcan
4 adet orta boy kabak
20 adet köy biberi

Domates sos için:

4 adet büyük boy domates (etli ve sulu)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 dal taze kekik


Karışık Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?

Uç kısımlarını aldığınız patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyun. Halka şeklinde dilimleyip acısını bırakması ve kararmaması için tuzlu suda bekletin.
Uç kısımlarını alıp kabuklarını kazıdığınız ya da bütün olarak soyduğunuz kabakları halka halka kesip mümkünse sütlü suda bekletin.
Küçük boy köy biberi kullanacaksanız bütün olarak bıraktığınız biberleri kızartma aşamasında patlamaması için çatal yardımıyla birkaç yerinden delin.
Sıvı yağı, geniş bir kızartma tavasında kızdırın. Bol suda yıkayıp fazla sularını kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız sebzeleri sırasıyla; kabak, patlıcan ve biber olmak üzere kızgın yağda kızartın.
Kızarttığınız sebzeleri kağıt havlu serili servis tabağında fazla yağını bırakmaları için kısa bir süre dinlendirin.
Domates sosu hazırlamak için; bol suda yıkayıp ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri rendeleyin. Sarımsakların kabuklarını soyup yarısını küçük küpler halinde doğrayın. Kalan sarımsakları bütün olarak bırakın.
Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Bütün halde bıraktığınız sarımsakları kızgın yağda 1 dakika kadar çevirip aroması yağa geçtiğinde kenara alın.
Rendelenmiş domatesleri ve biber salçasını ekleyip karıştırın. Doğranmış sarımsakları ekleyip kısık ateşte pişirme işlemini sürdürün. Arzuya göre bir miktar sıcak suyla kıvamını açın. Toz şeker, tuz, karabiber ve taze kekikle çeşnilendirin.
Son olarak üzüm sirkesini ekleyip 2 dakika kadar kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın. Hazırladığınız sosu kızarttığınız sebzelerin üzerine gezdirip soğuk ya da ılık olarak sevdiklerinize ikram edin.


Afiyet olsun!
IneGoL bunu beğendi.
 
Alt 19 Kasım 2021, 17:49   #2
Kayıtlı Üye
IneGoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bir porsiyon yap yolla bana @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ESinti bunu beğendi.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 19 Kasım 2021, 17:58   #3
S4S
AdanaDemirSpor
S4S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kilo alma sebebisin @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ESinti bunu beğendi.
________________


Sen Yeter Ki Çocuk Gibi Davran Gönlümde Salıncağın Hazır Bebeğim ~

#ads
 
Alt 19 Kasım 2021, 18:21   #4
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
IneGoL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir porsiyon yap yolla bana @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ekrana bandır bandır ye

IneGoL bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:41.