IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Kitap Tanıtımları Kitap Tanıtımları

 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2021, 12:02   #1
GameOver
AkGün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Endişeli İnsanlar - Fredrik Backman

Asla gerçekleşmemiş bir suç hakkında dokunaklı, büyüleyici bir roman, gözden kaybolan banka soyguncusu ve hayal ettiklerinden daha fazla ortak yönleri olduğunu fark eden sekiz aşırı endişeli yabancı...

Kitaptan Alıntılar:

“Bir kişinin kişiliğinin deneyimlerinin toplamı olduğunu söylüyorlar. Ama bu doğru değil, en azından tamamen değil, çünkü eğer geçmişimiz bizi tanımlayan tek şey olsaydı, kendimize asla katlanamayız. Dün yaptığımız hatalardan daha fazlası olduğumuza kendimizi ikna etmemize izin verilmeli. Hepimizin sonraki seçimlerimiz olduğunu, tüm yarınlarımız olduğumuzu. "

"Elbette gerçek şu ki, eğer insanlar internette göründükleri kadar mutlu olsalardı, internette o kadar çok vakit geçirmezlerdi, çünkü gerçekten güzel bir gün geçiren hiç kimse bunun yarısını kendi fotoğraflarını çekerek geçirmiyor. . Yeterince gübresine sahip olan herkes hayatıyla ilgili bir efsaneyi besleyebilir, bu yüzden çitin diğer tarafında çim daha yeşil görünüyorsa, bunun nedeni muhtemelen bokla dolu olmasıdır. "


"Edebiyatın gücü bu, biliyorsunuz, duygularını yalnızca başkalarınınkine işaret ederek açıklayabilen iki kişi arasında küçük aşk mektupları gibi davranabilir."


"Yetişkin olmanın korkunç yanı, kesinlikle kimsenin bizi umursamadığını anlamaya zorlanıyor, şimdi her şeyle kendimiz uğraşmalıyız, tüm dünyanın nasıl çalıştığını öğrenmeliyiz. Çalışın ve faturaları ödeyin, diş ipi kullanın ve zamanında toplantılara katılın, sıraya girin ve formları doldurun, kablolarla tutun ve mobilyaları bir araya getirin, arabadaki lastikleri değiştirin ve telefonu şarj edin ve kahve makinesini kapatın. Çocukları yüzme dersleri için kaydetmeyi unutun. Sabahları gözlerimizi açıyoruz ve hayat, üzerimize yeni bir "Unutma!" Ve "Unutma!" Çığları atmayı bekliyor. Düşünecek ya da nefes alacak vaktimiz yok, sadece uyanıp yığınları kazmaya başlarız, çünkü yarın üzerimize bir tane daha atılacak. Ara sıra etrafa bakarız işyerimizde ya da ebeveyn toplantılarında ya da sokakta ve diğer herkesin tam olarak ne yaptıklarını biliyor gibi göründüğünü dehşet içinde fark edin. Rol yapmak zorunda olan tek kişi biziz. Herkes bir şeyler alabilir ve başka şeylerle ilgilenebilir ve daha da fazla şeyle başa çıkmak için yeterli enerjiye sahip olabilir. Ve diğer herkesin çocukları yüzebilir. "



Bazı insanlar endişelerinden asla kurtulamayacaklarını kabul ediyorlar, sadece onu taşımayı öğreniyorlar. Onlardan biri olmaya çalıştı. Kendi kendine bu yüzden diğer insanlara, hatta aptallara bile her zaman iyi davranman gerektiğini söyledi, çünkü yüklerinin ne kadar ağır olduğunu asla bilemezsin. "


"Yarın dünyanın parçalanacağını bilsem bile, yine de elma ağacımı dikerdim."


“Pahalı restoranlarda masalar arasında daha büyük boşluklar var. Uçaklarda birinci sınıf orta koltuklara sahip değildir. Exclusive oteller, süitlerde kalan konuklar için ayrı girişlere sahiptir. Gezegendeki en yoğun nüfuslu yerlerde satın alabileceğiniz en pahalı şey mesafedir. "


"Bu hikaye pek çok şey hakkında, ama çoğunlukla aptallarla ilgili. Bu yüzden, en başından, diğer insanların aptal olduğunu ilan etmenin her zaman çok kolay olduğunu, ancak insan olmanın ne kadar aptalca zor olduğunu unuttuğunuzu söylemesi gerekiyor. "


"Babamın söylediği bir şey ... Sonunda anlamadığın kişiyle evleneceğini söylüyor. Sonra hayatının geri kalanını deneyerek geçirirsin. "


Kitapla İlgili Yorumlar:

Bu, en iyi kurgu romanı olarak, seçimim!

İyi haber: Bu şaşırtıcı, İsveç dizisine uyarlanmak üzere. Ve parmaklarım çapraz, umarım Netflix bu sınırlı diziyi satın alır, biz de onlardan keyif alabiliriz!

Bu, 2020'nin en sevdiğim, şiddetle tavsiye edilen kurgu romanlarından biridir!

-

Fredrik Backman'ın yazıları lirik, tuhaf ve iç açıcı. Birlikte tanık olduğunuz her şeyi mükemmel ve mizahi bir şekilde anlatacak dile sahip, çok esprili ve gözlemci bir arkadaşla takılmak gibi geliyor.

Bu kitap beni hissettirdi.

Size bu kitabın yanlış giden bir banka soygunu hakkında kapalı bir oda gizemi olduğunu veya "aptallar" hakkında olduğunu veya insan ruhu ve insan zayıflığı hakkında olduğunu söyleyebilirim, ancak bu parçalardan hiçbiri bunun etkisini açıklamaya yaklaşmaz

-

Bu kesinlikle bu yıl benim için en iyi 10 kitap olacak !!

Şimdi tüm Bay Bachmans kitaplarını okudum ve hepsinden keyif aldım. Bu kitap beni en başından beri meşgul etti.

Bir avuç karakter var ve hepsi iyi gelişmiş. Konu insanları, duygularını, alışkanlıklarını ve tuhaflıklarını tasvir etmeye geldiğinde bir dahidir.

-

bu mesaj bu hikayenin özü. hepimizin ortak noktası var, yine de çoğumuz yabancı kalıyoruz, birbirimize ne yaptığımızı, hayatınızın benimkilerden nasıl etkilendiğini asla bilemiyoruz. Bu gün bittiğinde ve gece bizi aldığında, kendinize derin bir nefes alın. çünkü başka bir gün atlattık. ve bu biz okuyucuların kalbidir. bu, endişeli olandan kendine güvenen, kırılmıştan kendine güvenen herkese, onu alan herkesle konuşacak bir hikaye..

-

Aman Tanrım!! Bu yazarı çok seviyorum !! Ağlamayı bırakmam biraz zaman aldı, böylece birkaç kelime yazabileyim. Bu kitap bana tüm hisleri verdi ve favoriler listeme düştü!


Bu bir banka soygunu, apartman manzarası ve rehine dramıyla ilgili bir hikaye. Ama daha da fazlası aptallarla ilgili bir hikaye. Ama belki sadece bu değil..
________________

۰۪۫.۪۫۰𝓑𝓪𝔃𝓲 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻 ,𝓫𝓪𝔃𝓮𝓷 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻۰۪۫.۪۫۰
𝑪𝒊𝒌𝒂𝒓 𝒊𝒍𝒊𝒔𝒌𝒊𝒍𝒆𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 , 𝒔𝒂𝒉𝒕𝒆 𝒅𝒐𝒔𝒕𝒍𝒖𝒌𝒍𝒂𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 𝒎𝒊𝒅𝒆𝒎𝒊 𝒃𝒖𝒍𝒂𝒏𝒅𝒊𝒓𝒊𝒚𝒐𝒓

۰۪۫.۪۫۰AkGün۰۪۫.۪۫۰



 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:45.