IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Kitap Tanıtımları Kitap Tanıtımları

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Ekim 2023, 11:40   #1
Kayıtlı Üye
DeepSilence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yeryüzünde Bir Mevsim - Gerald Murnane

]


Yeryüzünde Bir Mevsim Kitap Açıklaması

Arkada bırakamayacağı tek kitap Cehennemde Bir Mevsim’di. Önsözü okuyan biri Adrian’ın nereye gittiğini anında anlardı, onu oraya gitmeye teşvik edenin kim olduğunu öğrenirdi. İnce kitabı yanında taşıyacaktı Adrian. Yolcukları sırasında kimse görmeyecekti kitabı, ama yaralanırsa ya da öldürülürse üzerinde bulacaklardı Cehennemde Bir Mevsim’i. Kitabın ilk sayfasına yazdığı ismi onu teşhis edecekti ve kitap Adrian’ın yaşamının son yıllarının hikâyesini anlatmaya yetecekti.

Zihninde çarpışan iki devin, cinsellik ile Katolik inancının amansız savaşında büyümeye, yetişkin ve sağlıklı bir erkek olmaya çalışan Adrian Sherd’ü Bulutlarda Bir Ömür’de papaz olmak üzereyken görmüştük en son. Yeryüzünde Bir Mevsim ise Adrian’ın hikâyesini tamamlıyor, sıkıntılı zihninde yaşadığı acıklı ama çok komik serüvenlerin onu nasıl bir varlığa dönüştürdüğünü anlatıyor.
Avustralya’nın yaşayan en büyük romancısı olarak görülen Gerald Murnane ilk romanı Bulutlarda Bir Ömür’de başladığı işi bitiriyor, İkinci Dünya Savaşı sonrası Avustralya’sında var olmaya çalışan mastürbasyon bağımlısı Katolik bir gencin hikâyesine son noktayı koyuyor. Murnane’in “yarım karakteri” Adrian Sherd’ün inancının baskısı ile ergen bedeninin arzuları arasında kayboluşu ve “aklanmak” için verdiği trajikomik mücadeleler Yeryüzünde Bir Mevsim’de nihayete eriyor.

(Tanıtım Bülteninden)
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:28.