IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Ağustos 2022, 18:24   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Östresi hayatınıza nasıl entegre edebilirsiniz?

Stres deyince ilk olarak endişe, kaygı, korku, mutsuzluk gibi duygular gelir aklımıza. Stresli olduğumuzda sindirim problemleri, uyku problemleri gibi birçok fiziksel etkiyi de beraberinde görürüz. Ancak size pozitif stres diye bir kavram olduğunu söylesem ne düşünürsünüz?

Stres aslında iki çeşide ayrılır; östres ve distres. Bu yazıda olumlu stres olarak bilinen östrese değineceğim. Östres kısaca hayatımızda olumlu olarak algılayacağımız olaylar öncesinde hissettiğimiz durumdur. Buna verilecek en açıklayıcı örnek evlilik öncesi strestir. Hayatımızı pozitif anlamda değiştirmek için alınan bu karara hazırlık aşamasında yaşanan gerginlik, olay gerçekleştikten sonra yerini tatlı bir anıya bırakır.



Girilecek bir sınav öncesi, ilk defa gidilecek bir seyahat öncesi, iş ile ilgili hazırlanan bir sunum öncesi, topluluk önünde konuşma öncesi gibi yüksek motivasyon gereken durumlarda östres devreye girer. Yani östresin görevi stresin yarattığı kaygıları ve endişeleri olumlu duygulara ve eyleme dönüştürmektir.

Östresi hayatınıza entegre etmek için öncelikle duygularınızı ve duygularınıza neden olan durumları tanımlamalısınız: “Önemli bir sunum yapacağım için gergin ve endişeli hissediyorum.” Daha sonra bu duruma bakabileceğiniz farklı bir pencere açın: “Sunumla ilgili anlatacaklarımı sadece ben biliyorum, herkes ilgiyle dinleyecek.”

Beynimiz çoğunlukla negatifi algılamaya ve düşünmeye daha yatkın olsa da bunu değiştirebilmek yine bizim elimizde. Günlük rutinde hemen hemen her konuda farklı bakış açılarıyla düşünmeye çalışmak, bunu düzenli egzersiz haline getirmek stresli durumları östrese çevirebilmemizi ve kolayca başa çıkmamızı sağlar.

uplifers.com
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:19.