IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2022, 02:22   #1
Standart Kişisel Gelişiminizi Beslemek İçin Neler Yapabilirsiniz?

Kişisel gelişiminizi kesinlikle eğitimle destekleyin. Eğitim sizi bir yerden bir yere taşımaz; siz eğitim alarak bir yerden bir yere varırsınız. Eğitim size gereken bilgileri genel bir çerçeveyle ve gerektiğinde ayrıntıya inerek aktarır. Eğitim için illa yüz yüze kurslara gitmenize gerek yok. Online eğitimsertifika programlarına katılabilirsiniz. Enstitüde ücretsiz olarak alabileceğiniz birçok eğitim var. Bunlardan biri de kişisel gelişim eğitimleri. Üstelik sertifika alma imkânınız da mevcut. Ve sertifikalar uluslararası geçerliliğe sahip. Kişisel gelişim konularından biri olan; yeniliklere açık olmak, olgusunu deneyimleyin ve teknolojiye açık olun.
Teknolojinin kölesi olmaktan ya da teknolojisiz yaşamaktansa teknolojinin nimetlerinden faydalanmak akılcı bir iş olacaktır. Ayrıca kişisel gelişim kitapları okuyun, kişisel blog yazılarını takip edin, kişisel gelişim filmleriizleyin ve dünyaya duyarlı gurupların gönüllü katılımcısı olun. Kendinizi iyi hissettiren faaliyetlerde bulunmaya özen gösterin. Potansiyelinizi arttırın, yerinizde saymayın. Her gün kendinize az çok demeden bir şeyler ekleyin. Anlamını yeni öğrendiğiniz bir kelime bile bu süreçte değerlidir. Unutmayın, kişisel gelişiminiz tıpkı bir çocuk gibi ve öğrenip gelişmeye açık.

Onu hayatın akışına bırakıp giderseniz sadece büyür ve tesadüfi şekilde gelişir. Ama onu yetiştirirseniz, kendini keşfetmesini ve çok iyi yerlere gelmesini sağlarsınız. Kişisel gelişiminizi dengeli besleyin, büyütün ve yetiştirin. İşte o zaman; Maslow’un hiyerarşisinde zirvede yer alan, kendini gerçekleştiren insanlardan biri olmanız için önünüzde hiçbir engel kalmaz.
Kişisel gelişim konularının ortak noktası nedir?

Bireyin kişisel gelişimi için sahip olması gereken ve yapması gerekenler hakkında yönlendirme sağlar.

Kişisel gelişim bir birey için neden önem arz eder?

Kişisel gelişim, insanın kendini keşfetmesini sağlar. Kendini keşfetme, huzurlu bir hayatın anahtarıdır.

Kişisel gelişim konusunda bireyler kendini eğitmek için neler yapabilir?

Yüz yüze eğitimlere ya da online eğitimlere katılabilirler. Kişisel gelişimle ilgili kitaplar okuyup filmler izleyebilirler. Kişisel gelişim konularını irdeleyerek eksikliklerini fark edebilir ve o yönde çalışmalarda bulunabilirler.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



(Alıntıdır)
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:09.