IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2022, 02:16   #1
Standart Kişisel gelişim konuları nelerdir?

Kendini tanıma
Kendine değer verme
Güçlüiletişim becerileri
Olumlu düşünme alışkanlığı
Gerçekçi olma
Özgüven
Motivasyon
Zaman yönetimi
Kişisel bakım rutini
Stresle baş etme
Yeniliklere açık olma.
Kişisel gelişim, insandaki duygu ve beceri dengesine muhtaçtır. Ve siz bu denge yönetiminin başındaki kişisiniz. Bunu asla unutmayın ve kişisel gelişiminiz konusunda başkalarının yönetimine girmeyin. Ne istediğini bilen ve bunun için ne yapması gerektiğine karar veren siz olmalısınız. Kişisel gelişim süreci aynı zamanda bilinç açıklığı ve farkındalık gerektiren bir süreçtir. Birey olmanın özerkliği bunu gerektirir. Birileri istediği için değil siz istediğiniz için yapmalısınız. Her ne kadar sorumluluklarınız ve sevdikleriniz olsa da sadece dış dünyanız için değil, kendiniz için de yaşamalısınız.
En Önemli Kişisel Gelişim Konuları
Kendini tanıma

“Kişisel gelişimim için ilk ne yapmalıyım?” diye soracak olursanız; ben ilk adım olarak kendini tanımanızı öneririm. Fiziki görüntünüzden ziyade özünüze ulaşın. Doğuştan getirdiğiniz mizacınıza ve buna uygun hayat amacınıza odaklanın. Yaşamınızı gözden geçirin, maddi değil manevi boyutta yaşadığınız eksiklikleri görmeye çalışın. Eknomik koşullar sadece sizin elinizde olan bir mevzu değil. Manevi dünyanıza da etkisi var ama iyi bir kişisel yönetim gücünüz oluşursa bir şeyin sizi ne kadar etkileyeceğine siz karar verebilirsiniz. Kişisel gelişimi bir binaya benzetecek olursak temeli, kendini iyi tanımaktır diyebiliriz. Temelinizi ne kadar sağlam atarsanız üstüne çıktığınız katlar o kadar sağlam olur.

Stresle baş etme

Üzerinize çöken stres dumanlarını bir an önce dağıtmaya bakın. Göz gözü görmeyen sisli bir yolda nereye gideceğinizi bırakın nerede olduğunuzu bile bilemezsiniz. O yüzden ferah bir gelecek için çabalayın. Stres, kötü bir rüya gibi, halüsinasyon gibidir. Ona gerçek olmadığını hatırlatın ve geldiği yere geri yollamayı bir an önce öğrenin. Bunu istiyor ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız; yardım alın. Online eğitim platformlarıyla bunu evinizden sağlamanız bile mümkün. Enstitüde yer olan eğitimler, dersler ve stresle baş etme konulu blog yazıları size çok olumlu yansıyacaktır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Olumlu düşünme alışkanlığı

Güçlü insanların özelliklerine dikkat edin; kendine olan inançları, bir gün her şeyin güzel olacağına olan inançları, tüm acılara rağmen hayatı kucaklamaları hiç şüphesiz onların pozitif oluşuyla bağlantılıdır. Son dönemde iyice artan davranış bozukluklarının temelinde karamsarlık ve kötü bir şey olacakmış hissi çok ağır yaşanmaktadır. O olay, kişinin başına gelse ancak o kadar etki eder. Hiç olmamış travmaları yaşar ve yıpranırlar. Ruhunuzun bir bağışıklık sistemi var ve sizi hayata karşı dirençli kılıyor. Ruhunuzda pozitif, iyi edici atmosferin çoğalmasını sağlayın. Bu sistemin en önemli güç kaynağı olumlu bakış açısı geliştirmek. İster buna Polyannacılık diyin ister pozitif olmak; ama asla kendinizi kandırmak olarak görmeyin. Bu olumlu düşünce mucizesi, sizi karanlıklardan çekip çıkaran bir ele dönüşecek, unutmayın.

Kendine değer verme

Önce kendinize hak ettiğiniz değeri verin. Kendinizi, değiştiremeyeceğiniz her şeyinizle sevin ve beğenin. Sevmek her türlü olumsuzluğun ve kötülüğün iyileştiği yerdir. Kendine değer verme ve öz güven birbiriyle ilişkilidir. Hatta öz güven için kendinize duyduğunuz sevgi ön koşullardan biridir denebilir. Ayrıca kendinize değer vermek sadece kendinizi sevmekle olmaz. Kendinize saygı duymayı da öğrenmelisiniz. Özsaygınız yüksek olmalı. Dış dünya tarafından beğenilmek sizin mutluluk kriteriniz olmamalı. Maalesef, teknolojinin zararları arasında; beğeni köleliği kişisel gelişim süreçlerini resmen baltalıyor. Bir başka mevzu da öz güven dozunun iyi ayarlanması. Aşırıya kaçmış bir öz güven; dışarıdan şımarıklık, ukalalık gibi algılanabilir. Az olması ise bırakın dış dünya tarafından nasıl görüneceğini, sizin açınızdan yetersizlik ve mutsuzluk sebebi olarak görünecektir.


(Alıntıdır)
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:42.