IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2021, 21:26   #1
"Çok affeder, bir kez güvenirim"
LaviNya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Olumlama nedir nasıl yapılır?

Ağzımızdan çıkan her bir kelimenin, yaşadığımız hayat üzerinde etkili olduğunu biliyor musunuz? Evet, her düşüncenin olumlu veya olumsuz etkisi var. Pozitif şeyler düşünerek ve olumlama yaparak; negatiflikten uzaklaşabilirsiniz.
Olumlamanın kişinin hayatını ne kadar değiştirebileceğini, pozitif düşünme sanatının yaşamın akışında ne kadar etkili olduğunu gerçekten biliyor musunuz? Sanıyorum ki hayır! Çünkü olumlamanın ne olduğundan, nasıl yapıldığından bihaber olan sayısız insan var. Ve büyük ihtimalle siz de onlardan birisiniz.

Düşüncelerin hayatımızı ne kadar etkilediğini hepimiz biliyoruz ama bu yüzeysel bilgi istediğimiz pek bir işimize yaramıyor. İşte bu nedenle, sizlerle olumlama yapmak üzerine konuşmak istedim. Bu düşünme tekniğini sizin de öğrenmenizi istiyorum. Gün içinde yüzlerce farklı kelime kullanıyoruz. Ve çoğunu üzerinde pek de düşünmeden ortaya atıveriyoruz. Mesela; laf arasında “aman, zaten şans ne zaman yüzüme güldü ki, böyle olacağını biliyordum, hep olduğu gibi yine beceremedim, yine başarısızım” gibi sözler ediyoruz.

Şakayla karışık olsa bile kullandığımız her bir kelime bilinçaltı tarafından kayıt altına alınıyor. Oluşan çekirdek inancımız da hayatımızı olumsuz veya olumlu olarak etkiliyor. İşte bu nedenle; ağzımızdan çıkan her bir kelimenin olumlu olması için özen göstermeliyiz. Zira olumlamanın ilk aşaması bu!
Şimdi dilerseniz olumlama nedir, nasıl yapılır, teknikleri nelerdir hakkında daha detaylı bilgiler vereyim:
Olumlama nedir?
Kullandığımız her bir sözcük, evrene verilmiş bir mesaj mahiyetindedir. Çünkü cümlelerimiz, duygu ve düşüncelerimizin sesle ifade edilmiş biçimidir. Mesela; her şeyden şikayet eden, hep mutsuz olan insanlara şöyle bir bakın. O kronik mutsuzların sürekli olumsuz cümleler kullandığını, hep en kötüye odaklandığını ve başlarına da hep mutsuz olunacak şeyler geldiğini rahatlıkla görebilirsiniz. Sürekli olarak “ben çok şanssızım, hiçbir zaman şanslı olamadım, şans bende ne gezer” gibi cümleler kullananların da gerçekten atılabilecek en kötü zarı attıklarını görürsünüz. Zira onlar evrene bu şekilde mesaj vermişlerdir. Diğer bir ifadeyle; “ben çok şanssızım” diyerek aslında evrenden onlara kötü şans getirmelerini istemişlerdir. Farkında olmadan şanssızlığı kabullenmişlerdir ve en kötü olasılıkla karşılaşmaya içten içe niyet etmişlerdir.

“Şanssızım” demek yerine “ben şanslıyım” dense, oluşan o pozitif düşünce bilinçaltına yerleşecek. Evrenin de o kişiyi şanslı olarak görmesi sağlanacaktır.
Uzun lafın kısası; olumlama gerçekleşmesi istenen bir şeyin gerçekleştiğine kalpten inanarak, bilinçaltında o pozitif imgeyi yaratmaktır. Olumlama cümlesini belirli bir süre boyunca alçak ya da yüksek sesle kullanmaktır.
Olumlama nasıl yapılır?
Bütün bu konuştuklarımızdan sonra olumlamanın nasıl yapılacağını merak ediyorsunuz, değil mi? Elbette, edeceksiniz. Sonuçta; hayatınız boyunca kullanacağınız bu yöntemle istediğiniz her şeye ulaşabilirsiniz. Şimdiye kadar olanların üzerine bir perde çekerek, yaşamınızda yeni bir sayfa açabilirsiniz. Bütün kalbinizle iyi şeyler olacağına inanarak, iyi şeylerin çevrenizi sarmasını sağlayabilirsiniz.

Peki, olumlama nasıl yapılır? Nedir bu işin yolu yordamı?

İşin aslı, olumlama yapmak için şu şu metodu uygulamanız gerekiyor denilemez. Yani bu iş için belirgin, kalıplaşmış kurallar yok. Ama elbette ki dikkat edilmesi gereken noktalar var. Zaten aşağıdaki başlıklarda da bunları öğreneceksiniz. Fakat yine de olumlama yapmak hakkında aşağıda birkaç şey söylemek istiyorum.
Belirlediğiniz olumlamanın etkisini görmek için dilinizle kalbinizin aynı şeyi söylemesine dikkat etmelisiniz. Ve ne tarafa baktığınızı, orada ne görmek istediğinizi iyi bilmelisiniz. Tıpkı; orijinal adı Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain olan Fransız filminin baş kahramanı Amélie gibi:
Mesela; “mutluyum” olumlamasını söylerken içten içe ne kadar mutsuz olduğunuzu düşünmemelisiniz. Sahip olduğunuz şeyleri düşünerek geçekten mutlu olduğunuza inanmalısınız. Düşüncelerinizin olumlama cümlenize ters düşmesine engel olmalısınız. Birkaç gün olumlama yapıp, hemen sonuç beklemeye kalkışmamalısınız. Bilinçaltınızın yaptığınız olumlamaları kabul edebilmesi için 21 gün gerekmektedir. İşte bu nedenle; bir olumlamayı 1 ay boyunca sürdürmelisiniz. Bu konuda daha başarılı olmak için olumlamanızla alakalı sözcükleri gün içinde daha fazla kullanmayı deneyebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse;

Mutluluk olumlaması yapan biri, gün içinde neşe, gülümseme, eğlence, hoşnutluk, sevgi gibi kelimelerle düşünme taktiğini geliştirebilir. Tüm bunlara ek olarak; olumlamanızı sabah kalktığınız anda ve gece yatmadan önce yapmanızın daha tesirli olacağını bilmelisiniz. Mesela; sabah kalktığınızda sesli bir şekilde ve tüm hücrelerinizle inanarak birkaç kez “mutluyum” demelisiniz.

Sakin ve içtenlikle yaptığınız olumlamayı ses kaydı alabilirsiniz. Gün içinde hatta uyurken bu ses kaydını dinleyebilirsiniz. Çünkü bu şekilde benimsediğiniz çekirdek inanç daha kolay kırılacaktır ve olumlamanız bilinçaltınıza daha rahat ulaşacaktır. Öte yandan, aynı anda birden çok olumlama yapmamaya da dikkat etmelisiniz. Diğer bir deyişle; 1 ayınızı tek bir olumlama için ayırmalısınız. Emin olun; inandığınızda hayatınızdaki pek çok şeyin değiştiğini göreceksiniz. Düşüncelerin ne kadar güçlü olabileceğini çok daha iyi anlayacaksınız.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:06.