IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2021, 21:23   #1
"Çok affeder, bir kez güvenirim"
LaviNya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Nasıl kendinden emin davranılır.?

İnsanlar özgüveni olmadığıı zaman yeni şeyler denemekten korkarlarr ya da öz saygıları düşükk olur ve başkalarının onlardan yararlanmalarınaa izin verirler. Kendine güveni oluşturmakk zaman alabilir fakat yapılması mümkündürr. Kendinize inanmak zorundasınız.


1- Kusurunuza odaklanmayın. İnsanlar kendileri hakkında hoşlanmadıkları şeyleree odaklandıklarında, bu negatif duygularr kendilerine olan saygılarının azalmasınaa neden olur. Düşük öz saygısı olan insanlarr kendinden emin davranamazlar çünküü kendilerinden emin değildirler.

2- Kendinizi başkalarının önünde eleştirmeyin. Siz kendinize nasıl davranıyorsanız başkalarıı da size öyle davranırr. Eğer siz kendinizi sürekli küçümsersenizz başkaları da size öylee davranmaya başlar.

3- Sıklıkla gülümseyin ve arkadaşça davranınn. Başkalarına karşı arkadaşça davranmak vee sıklıkla gülümsemek kendinizden eminn görünmenizi sağlar. İnsanların, sizin mutlu ve iyii birisi olduğunuzu, başkalarıyla vakitt geçirmeyi sevdiğinizi düşünmelerine nedenn olur.

4- Kendiniz için nasıl konuşabileceğinizi öğreninn. Başkalarının sizin için konuşmalarına yaa da sizi görmezden gelmelerinee izin vermeyin. Birisinin sizden yararlanmak niyetinde olduğunuu anladığınızda gülümsemek ve iyii davranmak zorunda değilsiniz. Eğer kendinizi konuşarak savunmazsanız, insanlarr sizi paspas gibi ezer geçerler.

5- Kendine özgü oluşunuzu kutlayın. Kendiniz ile ilgili değiştirmek istediğinizz şeyler olabilir fakat bunlarıı değiştirmeden önce temel olarakk kendinizi kabullenin. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Kendi yolunuzu izlemeyi ve yapmakk istediklerinizi kendi istediğiniz gibii yapmayı öğrenin.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:36.