IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By Jayus

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Aralık 2023, 16:44   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kişisel gelişim nedir, neden önemlidir ?

Kişisel gelişim, kişinin günlük rutinlerden farklı olarak kendini daha ileriye götürebilmek için gerçekleştirdiği çabalardır. Kişisel gelişime ihtiyaç duyan kişiler kendinin mevcut durumunu yeterli bulmaz. Bunun için daha iyi bir yere gelmek adına adım atmak ister. Burada değişim ve gelişim için kişinin karar verme anı yaşanır.

Bir insan öncelikle mevcut durumunun farkında olmalıdır. Mevcut durumundan kariyer olarak ya da genel kültür olarak daha ileriye gitmesi gerektiğinin farkına varmalıdır. Bu süreçte işinin olumlu yönlerini koruması ve eksikliklerini tamamlaması gerekir.

Kişisel gelişim kişinin kendi çabasıyla olabileceği gibi profesyonel eğitimlere ya da etkinliklere katılmasıyla da gerçekleşebilir. Kişisel gelişimi kişi yeni yetenekler kazanmak ve yeni meslekler edinmek için kullanabilir. Bunun yanında mevcut işinde kendini daha ileriye taşımak için yeni gelişmelere yönelik de eğitim alabilir.

Kişisel Gelişim Neden Önemlidir?

Kişisel gelişim kişinin kendi beceri ve niteliklerini değerlendirmesi ve daha ileriye taşıması için gerçekleştirdiği adımlardır. Kişi potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak ve potansiyelini ortaya koyabilmek için kişisel gelişimini sağlayacak eğitimlere katılmak isteyebilir.

Bu süreç kişinin kendine güvenmesini sağlar. Ayrıca yaşam kalitesini arttırır ve hedef belirlerken ihtiyaç duyduğu becerileri kazanmasını sağlar. Gelecek planlarını daha nitelikli yapmak isteyen kişiler kendilerini kişisel olarak geliştirmelidir. Kişisel gelişim için en doğru yatırımı yapmalısınız.

Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisinde en üst seviyede kendini gerçekleştirme vardır. Fiziksel ihtiyaçlar, güvenlik ihtiyacı, ait olma ve sevgi ihtiyacı, saygı ihtiyacı, bilişsel ihtiyaçlar, estetik ihtiyacı gibi aşamaları sırasıyla geçen kişiler kişisel gelişimlerine yatırım yaparak kendini gerçekleştirme aşamasına erişebilirler.

Kişisel Gelişim Nasıl Sağlanır?

Kişisel gelişim kişinin kendini tanıyarak ve hedeflerini oluşturarak yürüttüğü bir süreçtir. Bu yüzden kişisel gelişim için adımlar şu şekildedir;

Amaçlarınızı Belirleyin.

Kişisel gelişim için öncelikle belli amaçlar belirlemelisiniz. Gelecek planlarınız ve kendinizle ilgili hedefleriniz kişisel gelişiminiz için hangi yola sapmanız gerektiği konusunda sizlere daha iyi fikir verecektir.

Profesyonel Eğitimlere Katılın.

Kişisel gelişimi profesyonel bir bakış açısıyla yürütürseniz daha faydalı olacaktır. Hangi alanda ilerleyeceğinize karar verdikten sonra profesyonel eğitimlere katılarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Bunun için online eğitim paketlerini de seçebilirsiniz

Öğrendiklerinizi Uygulayın.

Eğitimlerde gördüğünüz ve öğrendiğiniz tüm bilgileri uygulamalısınız. Kişisel gelişim konusunda aldığınız eğitimin size ne kattığını öğrenmeniz gerekir. Bunun için eğitimde yer alan bilgileri uygulayabileceğiniz bir ortam yaratın. Kişisel gelişim konusundaki ilerlemelerinizi böylece görebilirsiniz.

Kendinizi Geliştirmeye Devam Edin.

Kişisel gelişimi bir eğitim programıyla sınırlamak büyük bir hatadır. Bu yüzden katıldığınız bir eğitim yeni bir yola attığınız ilk adımdır. Kendinizi o alanda geliştirmeye devam etmelisiniz. Böylece kendinize yeni amaçlar edinebilirsiniz.
Bade bunu beğendi.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:38.