IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2023, 16:37   #1
👑
Minyonita - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Geleceğe Yatırım Yapmak – Geleceğe Kapital Bırak!

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hayatta gerçekleştirmek istediğin şeyler için ne paran ne de yeterli bilgin mi var? Büyük sıkıntı…

Kapital dediğimiz şey bir şirketin kurulması için gereken sermaye anlamına gelir ve kendisini kapitalizm kelimesinin içinde de görebilirsiniz. Bu sermaye ise sadece parayı değil makinalar ve binalar gibi üretime katkı sağlayan diğer elementleri de kapsar.

Bir fikir ve yeterince kapitale sahipseniz de muazzam şeyler yaratabilirsiniz fakat ikisinden birinden yoksunsanız pek de fazla yol alamazsınız.

Şirketleri bir kenara bırakırsak, eminim ki hepinizin hayatta gerçekleştirmek istediği bazı şeyler vardır ve bunlar da bir noktada fikir ile hayallerinizi temsil ederler.

Peki bunları gerçekleştirecek kapitale sahip misiniz?

Hayır, sadece paradan bahsetmiyorum, hayatınız boyunca biriktirdiğiniz yetenek, bilgi, tecrübe ve diğer tüm kaynaklardan bahsediyorum.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Şu olsa daha çok seyahate çıkardım, şu olsa daha iyi bir iş bulurdum, şu olsa daha sağlıklı yaşardım… Hayallerimize giden yollarda ihtiyacımız olan kapitaller bu tarz ŞU’lardan ibaret ve bu kapitallere sahip olmayışımızda dış etkenleri ve toplumu suçlamayı tercih etsek de bizim payımız da oldukça büyük. Daha doğrusu dünkü bizlerin payı.

Şu anda sahip olduğun tüm somut ve soyut varlıklar geçmişteki SEN‘lerin zaman içerisinde biriktirdiği şeylerdir. Para, bilgi, yetenek, çevrendeki insanlar veya sağlığın, bunların hepsinin toplamı hayatta kullanabileceğin birikmiş kapitalini temsil ediyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Harika bir iş ilanı buldun ama ilandaki yeteneklere sahip değil misin, girmek istediğin bir okul var ama test sonuçların rezalet mi geliyor? Bu tarz durumların suçlusu itiraf etmek istemesek de bir bakıma yine bizleriz.

Geleceğe Yatırım Yapmak
Hayatta herhangi bir konuda yetersiz kapitale sahip olduğumu fark ettiğimde geçmişteki benlere hakaret etmenin yanında yapabileceğim çok daha mantıklı bir şey olduğunu fark ettim.

Gelecekteki benlere kapital bırakmak…

İlerideki hallerimin kapital yokluğu çekip hayallerinden vazgeçmemesi için, onlara berrak bir zihin, kabarık bir cüzden, sağlıklı bir vücut ve kaliteli arkadaşlar bırakmaktan bahsediyorum.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bugün koyduğunuz hedeflere şu anda ulaşamıyor olsanız da emin olun ki gelecekteki size yeterince kapital bırakırsanız, onlar ileride harika bir performans gösterebilirler.

Bir yandan da hiçbir hedefiniz yok ise, kendinize yatırım yaptığınız taktirde gelecekteki siz bir hedef koyduğunda veya hayal kurduğunda, ona bu doğrultuda bir şans yaratmış olacaksınız.

Peki sizler gelecekteki halinize hangi kapitalleri bırakıyorsunuz?

Bir düşünün derim…



Alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:05.