IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Mayıs 2023, 15:31   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sabahları sadece 1 bardak kan basıncını dengeliyor! Kalp sağlığının anahtarı

Sabahları sadece 1 bardak kan basıncını dengeliyor! Kalp sağlığının anahtarı

Yaklaşık olarak her dört yetişkinden birinde yüksek kan basıncı sorunu bulunmaktadır. Bu durum kanın vücuda çok güçlü bir şekilde pompalandığı anlamına gelir ve ilerleyen süreçte birçok sağlık sorununa da neden olabilir. Ancak bu durum ilerleyen sürece kadar nadiren belirti verir. Bu nedenle de çoğu kişi yüksek tansiyon sorunu yaşadığının farkında bile olmayabilir. Önereceğimiz bu içecek ise tansiyonunuzu dengede tutmanızı sağlayacak.

Hipertansiyon, yani yüksek kan basıncı tedavi edilmediği takdirde, (yüksek tansiyon olarak da tanımlanır) kan damarlarınıza, kalbinize ve beyin, böbrekler ve gözler gibi diğer organlara ekstra yük bindirir.

Ve bir dizi ciddi ve potansiyel olarak ölümcül sağlık sorunu geliştirme riskinizi artırabilir.

Kalp hastalığı, kalp krizi, felç ve kalp yetmezliği bunlardan sadece birkaçıdır. Ancak uzmanlara göre periferik arter hastalığı, aort anevrizmaları, böbrek hastalığı ve vasküler bunama geliştirme riski altında da olabilirsiniz. Ancak, kan basıncınızı küçük bir miktar düşürmenin bile bu sağlık sorunlarına yakalanma riskinizi azaltmanıza yardımcı olabileceği bilinmektedir.

Bunu yapmanın etkili bir yolu ise yediklerinize özen göstermektir. Harvard School of Public Health'a göre, özellikle iki mineral kan basıncını düzenlemede ve sağlıklı bir kalbe sahip olmada önemli rol oynuyor." Bunlar tuz olan sodyum ve potasyumdur.

Daha az tuzlu yiyecek yemek, kan basıncınızı sağlıklı bir seviyede tutmak için çok önemlidir. Ancak Harvard School of Public Health'a göre, daha fazla potasyum açısından zengin yiyecekler yemek, kardiyovasküler hastalık riskinizi önemli ölçüde azaltabilir.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:34.