IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2022, 11:37   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kalp Krizi Anında Ne Yapılmalıdır?

Kalp Krizi Anında Ne Yapılmalıdır?

Kalp krizi anında göğüste ağrı, yanma ve sıkışma şeklinde başlayıp sol kol ve serçe parmağına inen, akabinde boyun bölgesine doğru yayılan şiddetli bir ağrı meydana gelir.
Kalp krizi bazı durumlarda şiddetli bulgular eşliğinde çok ani bir şekilde gelişir. Ancak çoğu kişide hafif bir ağrı yahut rahatsızlık hissi ile başlar.
Genellikle yarım saatten fazla süren bu ağrı, hareket ettiğiniz takdirde şiddetlenir. Bu ağrıya soğuk terleme ve mide bulantısı eşlik edebilir.

Kalp krizi anında vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna ulaşılması gerekmektedir. Sağlık kuruluşuna ulaşana kadar kalp krizi geçiren hastanın, kriz anında yapması gerekenleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

● Kalp krizi belirtilerini hissettiğiniz an, ayaktaysanız bulunduğunuz yerde oturup dinlenin. Zira hareket etmek vücudunuzun oksijen talebini artıracaktır.

● Üzerinizde gömlek, kravat gibi şeyler varsa bunları olabildiğince gevşetin. Bu arada telefonunuzla ambulans çağırabilir veya en yakınınızı arayabilirsiniz.

● Yanınızda biri varsa ve bu kişi ilk yardım konusunda bilgili değilse, size müdahale etmesine izin vermeyin. Bunun yerine yanınızdaki kişiye pencere ve kapıları açtırıp oksijen akışını sağlayın.

● Eğer araç kullanırken kalp krizi başlarsa, aracınızı kenara çekip yardım isteyin.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:40.