IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2022, 11:35   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kalp Krizi Nedenleri Nelerdir?

Kalp Krizi Nedenleri Nelerdir?

● Kalp krizi riskini artıran en önemli sebeplerden biri, sigara kullanımıdır. Kalp krizi riski, sigara içen erkek ve kadınlarda neredeyse üç kat daha fazladır.

● Kandaki kötü kolesterol olarak tanımlanan ve yükseldikçe kalp krizi riskini artıran LDL oranı; sucuk, salam, sosis, kızartma, karides, tam yağlı süt ürünleri, mayonez ve krema gibi gıdaların tüketilmesiyle yükselir. Bu nedenle bu gıdalardan uzak durmak gerekir.

● Diyabet, kalp krizine neden olan hastalıklardan biridir. Çoğu diyabet hastasının kalp krizinden dolayı hayatını kaybettiği bilinmektedir.

● Tansiyonun yükselmesiyle kan damarlarındaki basınç da yükselir, kalp krizi riski ise buna paralel olarak %50 oranında artar.

● İleri yaş, kalp krizi riskini artıran nedenlerden biridir. Zira yaş ile birlikte damarların yapısında bozulmalar meydana gelir.

● Kan damarlarında işlev bozukluğuna, damar sertleşmesine ve erken yaşlanmaya neden olan obezite, bu nedenlerden biri olarak gösterilebilir. Obezite ile beraber baş gösteren yüksek tansiyon, kolesterol ve diyabet de kalp krizi nedenlerinde önemli bir yere sahiptir.

● Son olarak, karaciğerde üretilen C-reaktif protein, fibrinojen, homosistein ve lipoprotein A gibi maddelerin kanda yükselmesi de kalp krizini tetikleyen faktörler arasında yer alır.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:05.