IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By YiLDiZ

 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Temmuz 2022, 13:17   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kalp sağlığı için egzersiz neden önemlidir?

Ülkemizde ve tüm dünyada kalp ve damar hastalıkları en çok bireyi etkileyen ve en fazla ölüme yol açan hastalık grubudur. Genetik faktörler ile çevresel etmenlerin bir arada rol oynayarak neden olduğu kalp ve damar hastalıklarından korunmak için yaşam tarzına özen göstermek oldukça önemlidir.

Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz ise kardiyovasküler hastalıklardan korunmanın en temel anahtarıdır. Birçok Kardiyoloji Uzmanı ve Kalp Damar Cerrahı kalp için egzersiz planının ne kadar önemli olduğundan bahsetmektedir. Hem kalbini korumak isteyen bireyler hem de mevcut bir kalp hastalığı bulunan kişiler için bir egzersiz planının oluşturulması ve bunun bir yaşam tarzı haline getirilmesi önemlidir.

Kalp hastalıklarına yakalanmada en büyük risk faktörleri arasında diyabet (şeker) hastalığı, insülin direnci, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği gibi sağlık sorunları yer alır. Bu hastalıkların tedavi sürecine yeterli özenin gösterilmemesi ve tedavi gerekliliklerinin hasta tarafından yerine getirilmemesi hastalığın ilerlemesine yol açar.

Düzenli egzersiz, risk faktörü olarak değerlendirilen bu tür hastalıkların gelişimini önleme ve ilerleyerek kalbi etkilemesinin önüne geçme konusunda oldukça önemli bir etki sağlar.

Düzenli olarak egzersiz yapan bireylerde kilo kontrolü sağlanarak obezitenin önüne geçilebilir, yağ dokusunun azalması ile birlikte insülin direnci önlenebilir.
Hipertansiyonun gelişimi önlenebilir veya ortaya çıkma zamanı geciktirilebilir.
Kolesterol yüksekliği önlenebilir, bu sayede damar tıkanıklarının önüne geçilebilir.
Kan şekeri regülasyonu sağlanarak diyabetin kalp ve damarlar üzerinde oluşturduğu olumsuzluk ortadan kaldırılabilir.
Aynı zamanda kalp yetmezliği hastalarında hekim tarafından önerilen uygun egzersiz türleri yardımıyla kalp kası güçlendirilerek hastalığın şiddeti azaltılabilir.
Tüm bu olumlu etkilere bakıldığında kalp sağlığı için spor aktivitelerinin ne derece önemli olduğu net bir şekilde görülebilmektedir.

alıntıdır...
SosiN bunu beğendi.
________________






H u z u r . . .
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:26.