IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç9Beğeni
  • 7 Post By KahKaha
  • 2 Post By KivanC

 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2023, 10:03   #1
Standart Mekik Dokumak





Mekik Dokumak

Bir videosunda Zekeriya Efiloğlu’nun bir sözünü duydum, “Hayat sabır ile şükür arasında mekik dokumaktır.” diyordu.
Yukarıdaki fotoğrafı çok sıkıntılı geçen bir gecenin sabahında odamın penceresinde görüp ne kadar güzel bir görüntü olduğunu ve aslında çok şanslı olduğumu düşündüğüm için çekmiş, bu odaya perde takmamaya karar vermiştim. Ondan sonraki altı sabah boyunca da kendi odamda uyanamadım zaten. Yedinci sabah baktım, yine oradalar. Çok şükür.

Giriş paragrafını yazıp devamını getirmemiştim bu yazının. Yazıya başladığım günün gecesinde Türkiye’den deprem haberleri gelmeye başladı. Kendi yaşadıklarımdansa orda yaşananlara daha uygun bir cümle olduğunu düşünüyorum. Sabır, insanın bu hayattaki en büyük imtihanı bunu herkes biliyor da şükürün de bir imtihan olduğu çıkıveriyor aklımızdan.
En kıymetli şey sağlık diyoruz mesela… Elden ayaktan düşmüşken, kurtarılmayı beklerken, hastane koridorunda beklerken hep en kıymetli şey sağlık. Kendi işimizi görmeye başlar başlamaz, kurtarıldıktan hemen sonra, hastaneden dışarı adımımızı attığımız an şükür başlıyor ama şükrün sınav olduğunu akıl edemediğimizden olsa gerek süresi çok kısa sürüyor. O küçücük zaman diliminden sonra yine dertlenecek sabır etmemiz gerektiğini düşündürecek bir “sözde sınav” buluveriyoruz kendimize. Sevdiğimiz mesajımıza görüldü atıyor mesela, kalifiye olduğumuz alanda iş bulamıyoruz, telefonumuz çalınıyor, çamaşır makinesi bozuluyor sınav addediyoruz. Ta ki gerçek sabır sınavının ne olduğunu hatırlayıncaya kadar… O zaman fark ediyoruz ki kendimizce küçük küçük mekikler dokumuşuz ve Efiloğlu’nun kastettiği asla bu değil.

Uydurma mekik dokumacılığı ile el emeği mekik dokumasının farkındalığını sıkça yaşadığımdan olsa gerek, “Allah başka dert vermesin.” cümlesi en çok kullandığım cümledir. İnsanlara sıkça söylerim ve en çok kendime söylerim. Çünkü ben de bir çok insan gibi bu döngünün sabır kısmında uzun süre takılınca döngüyü çok manasız bulanlardanım. Aslında hayatın ta kendisinin bu yörüngede ilerleyen olaylar silsilesinin olduğunu aklından çıkaranlardanım.

Hayat bu işte… Bazen kendi penceresine bakarak uyanamıyor insan. Bazen uyku lüks, beslenme ve barınma asgari, gözyaşı ve sabır azami oluyor. Hayatın şükür evresine gelindiğinde, onu da azami olarak yaşabilenlerden olmak dileğiyle…

D.T.
ESinti, KivanC, NesLisaH ve 4 diğerleri bunu beğendiler..
________________





 
Alt 09 Şubat 2023, 22:37   #2
Standart

Çünkü ben de bir çok insan gibi bu döngünün sabır kısmında uzun süre takılınca döngüyü çok manasız bulanlardanım.

Emeğine sağlık Didem.

KahKaha ve Bade bunu beğendiler.
________________

"Sevilmenin kıymeti bilinmiyorsa, Uzaklaşmak En güzeli ki üzülen sen olmayasın"
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:08.