IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Kadınca - Erkekçe Yaşam, kadın ve erkek ilişkilerinin paylaşıldığı bölüm.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2021, 17:45   #1
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Alışveriş Bağımlılığından Kurtulmanın 5 Yolu

Alışveriş Bağımlılığından Kurtulmanın 5 Yolu

Alışveriş yapmadan duramıyor musunuz?
Dolabınız hala etiketli hiç giymediğiniz kıyafetlerle mi dolu?
Stresli olduğunuzda kendinizi alışverişe mi atıyorsunuz?
Bunu çok sık yaşıyorsanız alışveriş bağımlısı olabilirsiniz. Alışveriş bağımlılığı tedavi edilmesi gereken ciddi bir hastalıktır. Kredi kartlarınızı ve banka hesabınızı kurtarmak için alışveriş bağımlılığından kurtulmanın 5 yoluna göz atın.

Liste hazırlayıp alışverişe çıktınız ama eve listede olmayan birçok ürünle mi döndünüz?
Şu elbise indirimde, bu ruj şu kıyafetimle çok güzel durur gibi bahaneler üretip hep bir şeyler mi alıyorsunuz?
Bunu alışkanlık haline getirdiyseniz alışveriş bağımlısı olabilirsiniz. Alışveriş sırasında mutluluk hormonu salgıladığınız için kendinizi iyi hissedersiniz ama hayatınızdaki kötü olayları telafi etmek için alışverişe yönelmek alışveriş bağımlılığının bir göstergesidir. Bütün bu alışverişleriniz başta zararsız görünebilir ancak ay sonu hepsini alt alta topladığınızda durum farklı olacaktır. Alışveriş bağımlılığının maddi yükünden zarar görmemek için alışveriş bağımlılığından kurtulmanın 5 yoluna göz atın.

Alışveriş bağımlılığından kurtulmanın 5 yolu

Bir bekleme süresi oluşturun.

Anlık dürtülere kapılıp alışveriş yapmak yerine, aciliyeti olmayan şeyleri almadan önce kendinize biraz zaman tanıyın. Mağazadan çıkın ve 48 saat bekleyin. Böylece o eşyayı gerçekten isteyip istemediğinizi, ihtiyacınız olup olmadığını daha rahat anlayabilirsiniz. Eğer bu süre sonrasında hala o ürünü almak istediğinizden eminseniz anlık bir dürtüyle değil gerçekten istediğiniz için aldığınızı bildiğiniz için daha güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

Bütçenizde anlık alışverişleriniz için bir miktar ayırın.

Alışveriş bağımlılığı hemen kurtulabilinen bir hastalık değildir. Gereksiz ve anlık alışveriş yapmaya eğilimli olduğunuz için bütçenizin bir parçasını bu alışkanlığınıza ayırın. Bütçenizde alışverişleriniz için önceden yer açmak bu bağımlılıktan kurtulana kadar sizin maddi zarar görmenizi, borca girmenizi önleyecektir.

Alışverişe bir arkadaşınızla çıkın.

Alışveriş sırasında bağımlılığınızı bilen birinin yanınızda olması gereksiz harcamalar yapmanızı önleyebilir. Her satın almak istediğiniz şey hakkında yanınızdaki arkadaşınızın fikrini almak bu şeyi gerçekten mi istediğinizi yoksa alışveriş bağımlılığınızdan dolayı mı istediğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır.

Almak istediğiniz şeyler hakkında araştırma yapın.

Bekleme sürenizi benzer ürünler hakkında daha fazla bilgi edinmek için kullanın. Başka markalar satın almayı düşündüğünüz şeyin daha iyi veya daha ucuzunu yapıyor mu? Birkaç hafta beklerseniz o ürün indirime girecek mi? İnternetteki yorumları okuyarak o ürünü satın alan insanların üründen memnun olup olmadığını okuyabilirsiniz. Özellikle pahalı bir ürünle ilgileniyorsanız öncesinde araştırma yapmak çok önemli.

Aldıktan sonra nasıl kullanabileceğinizi hayal edin.


Eğer almak istediğiniz ürün bir kıyafetse nerede, ne ile giyebileceğinizi, dolabınızda ona uyan parçaları düşünün. Eğer eviniz için bir şey almak istiyorsanız nereye koyacağınızı ve orada nasıl duracağını hayal edin. Birçok anlık yapılan alışverişin aslında net bir amacı yoktur. Bu nedenle onları hayatınızın bir parçası olarak görselleştirmek asla kullanmayacağınız bir şeye para harcamanızı engeller.


Alıntıdır.
________________

B
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:30.