IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Mayıs 2023, 16:02   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kadınlarda 20 Kanser Belirtisi

Kadınlarda 20 Kanser Belirtisi

1. Hırlama ve nefes darlığı
Akciğer kanseri hastaları, bu hastalığın ilk belirtilerinden birinin nefes darlığı olduğunu söylüyorlar. Yaşam rutininizde hiçbir farklılık olmamasına rağmen, eğer birkaç merdiven çıktıktan sonra ya da yürürken tıkandığınızı fark ederseniz ve bu alışık olmadığınız, yeni bir durumsa alarma geçmekte fayda var.

2. Kronik öksürük ve göğüs ağrısı
Lösemi ve akciğer kanserinin de aralarında olduğu bazı kanser türleri kötü bir öksürüğü ya da bronşiti andıran semptomlara neden olabilir. Bazı akciğer hastaları omuza ya da kola doğru uzanan bir göğüs ağrısı yaşadıklarını da rapor etmişlerdir.

3. Sık ateşlenme ya da enfeksiyon
Bunlar kan hücrelerinde görülen ve kemik iliğinde başlayan löseminin erken dönem belirtileri olabilir. Lösemi, kemik iliğinin anormal kan hücreleri üretmesine neden olarak vücudun enfeksiyonla savaşma gücünü sekteye uğratır.

4. Yutkunma zorluğu
Yutkunma zorluğu genelde yemek borusu ya da gırtlak kanseri ile ilişkilendirilir, ve bazen de akciğer kanserinin erken belirtilerinden biridir.

5. Boyundaki lenf bezlerindeki şişlik ya da boyun ve koltukaltındaki kütleler
Şişkin, büyümüş lenf bezleri lenfatik sistemde bir sorun olduğunu işaret eder –ki bu da kanserin semptomlarından biri olabilir.

6. Kolayca morarma ve durmayan kanamalar
Bu semptom genelde plateletler ve kırmızı kan hücrelerinde anormal bir durum olduğunu işaret eder –ki bu da löseminin bir belirtisi olabilir. Zaman içinde lösemi hücreleri kırmızı kan hücrelerini ve plateletlerin fonksiyonları düzgün bir şekilde yerine getirmeyerini önleyerek kanın oksijen taşıma ve pıhtılaşma yeteneğini sekteye uğratır.

7. Güçsüzlük ve halsizlik
Genel bir halsizlik ve güçsüzlük, birçok farklı kanserin ilk işaretlerinden biri olabilir. Bu yüzden tabloyu -eğer varsa- farklı semptomlarla birlikte ele almanız gerekir. Ama bir nedeni olmadan kendinizi yorgun, halsiz hissediyorsanız ve ne kadar dinlenirseniz dinlenin, ne kadar uyursanız uyuyun bir türlü geçmiyorsa doktorunuza danışmakta fayda var.

8. Şişkinlik ve karın kısmından kilo alma
Yumurtalık kanseri teşhisi konmuş kadınların hemen hemen tamamı karın bölgesinde nedeni açıklanamayan ve bir anda ortaya çıkan bir şişkinlik yaşadıklarını ve ara ara ortaya çıkan bu durumun bazen uzun süre devam ettiğini belirtiyorlar.

9. Çabuk doyma ve yemek yiyememe
Yumurtalık kanserinin ilk belirtilerinden biri de çabuk doyma ve iştah kaybıdır. Hastalar, teşhis konmadan çok önce başlayan bir iştahsızlık problemi yaşadıklarını ve çok az yeseler bile kendilerini tok hissettiklerini bildirdiler.

10. Pelvis ve karında ağrı
Pelvis ve karın bölgesindeki ağrı ve kramplar, bazı durumlarda söz konusu semptomlara eşlik eden vücuttaki şişkinlik, genelde yumurtalık kanserinin erken dönem belirtilerindendir. Lösemi de dalakta şişkinliğe neden olarak karın bölgesinde ağrı ve kramplara yol açabilir.

11. Rektal kanama ya da dışkıda kan
Her ikisi de genelde kolon kanserini işaret eden belirtilerdir. Tuvalette kan görmek hiçbir şekilde hafife alınmaması gereken bir durumdur, böyle bir durumda hemen doktorunuzu arayın.

12. Açıklanamayan kilo kaybı
Kilo kaybı kolon ya da diğer sindirim sistemi kanserlerinin erken belirtilerinden biridir. Aynı zamanda, iştahınızı ve vücudun atıklardan arınma sürecini etkileyen karaciğere de yayılmış bir kanserin işareti olabilir.

13. Mide bulantısı ya da karın ağrısı
Karın krampları ya da sık sık mide bulantısı problemi yaşamak akla kolon kanseri olasılığını getirmeli.

14. Memede kızarıklık, hassasiyet ve şişlik
Bu semptomlar meme kanserini işaret ediyor olabilir. Memelerinizdeki açıklanamayan her değişiklikte alarma geçmeniz ve doktorunuzu aramanız gerektiğini unutmayın.

15. Meme uçlarındaki değişiklikler
Birçok kadın meme kanseri teşhisi konmadan önce meme uçlarında bazı değişiklikler gözlemlediklerini belirtiyorlar. Eğer meme ucunuzun düzleştiğini, içe ya da bir yana doğru fark ederseniz hemen bir uzmana başvurun.

16. Ağrılı ve ağır kanamalar ya da regl dönemleri arasında kanama

Birçok kadın bu semptomları rahim duvarı ya da rahim kanserinin ilk belirtileri olarak gözlemlediklerini belirtirler. Eğer regl dönmenizin normalden daha ağır geçmesinden ya da regl dönemi dışında da kanamalardan şikayetçiyseniz doktorunuzdan bir vajina ultrasonu yapmasını isteyin.

17. Yüzde şişkinlik
Bazı akciğer kanseri hastaları yüzlerinde şişkinlik ya da kızarıklık gibi belirtiler gözlemlediklerini belirtiyorlar. Küçük hücreli akciğer tümörleri genelde göğüsteki kan damarlarını bloke ederek, kanın yüz ve baş bölgesine rahatça akmasını önlerler. Ve bu durum yüzde şişkinlik ve kızarıklık olarak kendisini gösterir.

18. Ciltte iyileşmeyen, acı veren ve kolayca kanayan lezyonlar
Bu, farklı cilt kanserlerinden birinin erken dönem belirtilerinden biri olabilir. Vücudunuzu düzenli olarak inceleyerek görünümü değişen ben, leke ya da lezyonlara karşı her zaman tetikte olmakta fayda var.

19. Tırnak yapısındaki değişiklikler
Tırnaklarınızdaki açıklanamayan değişiklikler bazı kanserlerin ilk işaretlerinden biri olabilir. Tırnaktaki siyah ya da kahverengi bir çizgi ya da bir nokta cilt kanserini, tırnak uçlarının genişleyerek yuvarlaklaşması –ki bu durum tıpta çomaklaşma olarak bilinir- akciğer kanserinin erken belirtilerinden olabilir. Tırnak renginin soluklaşması ya da beyazlaşması ise akla karaciğer kanseri olasılığını getirmelidir.

20. Sırt ya da sırtın alt sağ bölgesindeki ağrılar
Birçok kanser hastası karaciğer kanserinin ilk belirtilerinden birinin bu olduğunu söylüyor. Meme kanseri de sık sık bir türlü geçmeyen sırt ağrıları ile ilişkilendiriliyor. Bu da kanserli kütlenin sırta doğru baskı yaptığı ya da kanserin omuriliğe ya da kaburgalara doğru yayıldığı durumlarda görülüyor.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:32.