IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By YiLDiZ

 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Ağustos 2022, 11:26   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Vajinal mantar

Vajinal Mantar Nedir?
Vajinal mantar enfeksiyonları diğer adıyla mikotik vajinit, kadınlarda çok sık görülen bir enfeksiyon olup erişkin kadınların yaklaşık %75’i yaşamlarının herhangi bir döneminde en az bir kez bu enfeksiyonu geçirirler. Çoğu kez gebelik, antibiyotik kullanımı gibi nedenlerle ortaya çıkan bu durum tedaviye kolay cevap verir. Gebelik ve antibiyotik kullanımı dışında şişmanlık, şeker hastalığı, immünosupresyon, metabolik hastalıklar, naylon iç çamaşırları, lokal allerjenler ve hormon kullanımı da mantar vajiniti için risk faktörleri arasında sayılmaktadır.

Vajinal Mantar Belirtileri
Genital bölgede yanma, batma, kaşıntı ve yoğun beyaz renkli ve içerisinde süt ya da peynir kesiği şeklinde tanımlanan ya da kireç benzeri olarak nitelendirilen parçacıklar bulunduran akıntı sıklıla görülen belirtilerdir. Akıntıda kötü koku görülmez. Kokunun olması kandidiazise eşlik eden ikinci bir enfeksiyonun varlığını akla getirmelidir. Vulva ve vajinada kızarıklık ve şişlik olabilir. Kaşımaya bağlı olarak vulva derisinde tahriş olabilir ve bu nedenle de idraryaparken yanma ve acı eşlik edebilir.

Vajinal Mantar Tedavisi
Genellikle vajen içine yerleştirilen fitiller ve vulva için krem birkaç gün içerisinde rahatlama sağlar ve sistemik tedavi ihtiyacı olmaz.

Vajinal Mantar Kaşıntısına Ne İyi Gelir?
Kaşıntı için doktor tavsiyesi ile kullanılabilecek kremler mevcuttur. Naylon ve sentetik iç çamaşırları kaşıntıyı arttırabildiğinden dolayı pamuklu iç çamaşırları tercih edilmelidir. Külotlu çorap, tayt ve dar pantolon gibi vajinal bölgenizi havasız bırakacak ve terletecek kıyafetlerle uzun süre kalmaktan kaçınmakta yine fayda edecektir.

Vajinal Mantar İlaçlar
Kadın Hastalıkları ve Doğum doktoru tarafından muayene edilip tanısı konulduktan sonra yine doktorunuzun önerisi ile kullanabileceğiniz vaginal fitil ve krem şeklinde ilaçları ve tedavi ajanları mevcuttur.

Vajinal Mantar Bulaşıcı Mıdır?
Vaginal mantar enfeksiyonu cinsel yolla bulaşıcı değildir ve kronik bir hastalık durumu söz konusu değilse de eş tedavisi gerekli değildir.

(Alıntıdır)
SosiN bunu beğendi.
________________






H u z u r . . .
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:53.